Čović: Mi nemamo nikakve veze između obaveza koje postoje između Baskonije i Vildose 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda organizovala je konferenciju za medije, a na njoj se javnosti obratio predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

On se potom osvrnuo status Fakunda Kampaca.

„Što se tiče Kampaca Zvezda je uradila sve što je do nas. Dobili smo LOC. Kampaco je nastupao u ABA, a sa Evroligom postoje nesporazumi. Što se tiče Adamsa, mi smo naše obaveze ispunili. Samo malo moramo da uvedemo logike u medijski prostor. Videćemo da li će ovih dana biti otklonjeni nesporazumi sa Evroligom. Ne isključujem da na tu temu imamo novu konferenciju za štampu“.

Zatim je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović prokomentarisao slučaj Luke Vildoze.

„Bilo je polemiko oko para, trošenju državanih para. Znate da je budžetska inspekcija u Zvezdi bila pre tri meseca, pregledali su sve u poslednjih 11 godina i nismo imali nijednu primerku. Mi smo taj zapisnik objavili. Nisam video da su i drugi. Nisam video da ni vi u medijima imate želju, da istražujete. Ili su to zabranjene teme. Toliko i o tome budžetu. Cifre koje su spominjane su značajno manje, u vezi ugovora nekih drugih igrača, drugih klubova. Značajno manje. Nije dobro da se puštaju neistine u medijima. Nije dobro da mediji lažu narod. Juče su pojedini mediji pustili dezinformacije „Zvezda nam duguje dva miliona evra za Vildozu“. Zvezda nema nikakvu obavezu kada je Vildosa u pitanju. Obaveza koja postoji je između Baskonije i Vildose. Mi nemamo nikakve veze“.

On se osvrnuo na problem sa poveđenim igračima kao i rasporedom koji čeka Zvezdu u narednih mesec dana.

„Hasan Martin je povređen, ta povreda je to dva meseca. Nikola Ivanović do sredine januara. Gledamo neke varijante. Nemojte nas stavljati u isti koš, mi nemamo deset stranaca. Imamo 5+1 stranca. Ivanović se vodi kao stranac. Nemamo deset stranaca, pri tome imamo 11 domaćih igrača, Zašto idemo sa jačim rosterom? Zato što smo naučili iz prethodnih sezona… Na Kupu prošle godine nismo mogli da izvedemo devet košarkaša.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari