Crno-beli na času "istorije" 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Mega Bemaksa najlošiji start sezone u ABA ligi ublažili su pobedom protiv Igokee u Laktašima i tako koliko toliko povratili samopouzdanje pred meč sa Partizanom.

Imali su puleni Dejana Milojevića i sasvim solidnih utakmica ove sezone, ali je falio kontinuitet i rutina koju ovaj mladi tim evidentno nema. Druga pobeda učinila je da se u ekipi „lakše diše“, a protiv crno-belih nema imperativa pobede.

Trener Mege Dejan Milojević kaže da Partizan ima izuzetno kvalitetnu ekipu i dubok roster.

„Jedni su od favorita za osvajanje ABA lige i ovakve utakmice su odlične za nas da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najjače timove. Nama je puno značila pobeda u Laktašima u prošlom kolu, kao i način na koji smo došli do nje i sigurno je da smo se kao ekipa dodatno podigli. Protiv Partizana moramo da odigramo agresivno u odbrani uz veliku energiju na terenu, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo. Sigurno je da želimo da se predstavimo u što boljem svetlu i verujem da će publika u hali imati priliku da uživa u dobrom meču“, izjavio je Milojević.

Bek Mege Luka Ašćerić je istakao da se nada dobroj atmosferi i punoj hali.

„Partizan je kvalitetna ekipa koja može da bude dominantna ako uvede protivnika u svoj ritam. Na nama je da pokušamo kroz agresivnu odbranu i energiju da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara. Pored toga, moramo biti skoncentrisani i poštovati dogovor iz svlačionice pošto ekipe kao Partizan kažnjavaju svaku grešku na parketu“, rekao je Ašćerić.

S druge strane, trener crno-belih Andrea Trinkijeri smatra da su obe ekipe u poziciji da im je svaka utakmica u ABA ligi od velike važnosti.

„Oni su mlada ekipa, veoma talentovana, zabeležili su u prošlom kolu pobedu na način koji im, uslovno rečeno, može dati krila u nastavku takmičenja. Na nama je da ih iskontrolišemo i uvedemo u svoj ritam. Igraćemo u hali u kojoj su ispisane mnoge stranice u bogatoj istoriji Partizana i to će nam biti dodatna inspiracija. Očekujem dobru košarku a verujem i da će u hali biti puno naših navijača“, istakao je Trinkijeri.

Kapiten Partizana Novica Veličković raduje se što će igrati i toj hali pa makar i kao gost.

„Svi znamo šta za Partizan ona znači i kakvu emotivnu vrednost ima. Čeka nas Mega, tim koji je uvek u svom sastavu ima dosta talentovanih igrača i ti se igrači razvijaju iz utakmice u utakmicu i igraju sve bolje. Naš zadatak je da iskoristimo naše prednosti i sprečimo ih da se rastrče i igraju na način koji im odgovara“, rekao je Veličković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari