Crno-beli ponovo pobeđuju 1Foto: Beta

Uprkos opštoj bojazni da će ih pohvale za igru u poslednjem kolu Lige Evrope toliko opiti da će napraviti novu „grešku u koracima“ u Lingong Tajer Superligi, stručni štab i fudbaleri Partizana našli su načina da protiv Spartaka spoje lepo i korisno.

Odnosno sa sinoćnjih 4:0 (3:0) prekinu crnu seriju poraza od Mančester junajteda, lučanske Mladosti i Voždovca, kada su stvarali i upropašćavali šanse.

Kamo lepe sreće da sve „male“ ekipe u srpskom prvenstvu hoće i mogu da idu prsa u prsa na veće i jače od sebe, kao što je to Spartak (u)činio u sinoćnjem meču sa Partizanom, makar platio previsok rezultatski ceh te otvorenosti, jer bi stadioni bili ispunjeniji ljudima uverenih da imaju šta da gledaju. Ne da Subotičani nisu došli u Humsku da se „prostru“ crno-belima nego su agresivnim držanjem od prvog minuta terali Beograđane da se trude i troše kao da imaju posla s nekim slavnim timom sa neke stranske adrese. Pogotovo defanzivci i golman Stojković, jer su gosti na mahove osvajali prostor i pretili domaćinu. Na njihovu žalost, do kraja prvog poluvremena, nijednom dovoljno konkretno da bi „zaskočili“ favorita. A, ovaj je pametno koristio ogromne luftove u protivnikovoj taktici, pa je već u tom delu utakmice završio posao.

Redom: Bibras Natho u 17. minutu, Umar Sadik (39) i Sejduba Suma (42). Prvoj kapitulaciji Ivana Dokića prethodili su loš udarac Japanca Takume Asana (pravo u golmana) i neuspeo skok šut Sadika, posle čega se Izraelac ubacio iz drugog plana i sa par metara „poentirao“ levicom. Malo pre odlaska na predah, ovaj letos dovedeni ofanzivni vezista upisao je i asistenciju. Posle razmenjenih pasova sa Sumom stuštio se prema kaznenom prostoru Spartaka, da bi onda kao pravi timski igrač uposlio Sadika, a nigerijski centarfor se efektnim prebacivanjem čuvara mreže iskupio za pogođenu stativu pre toga. Još lepša je bila akcija za novi bodovni „trokorak“, 180 sekundi kasnije. Urošević, Natho, Sadik i Suma jednostavno i precizno su vukli napred loptu, dok preporođeni vezista nije stavio tačku na jedan od uigranih napada osvajača poslednjeg Kupa Srbije.

U nastavku obostrano staloženija igra. Partizanovi strelci su jedan za drugim napustili teren, Natho još na pauzi, druga dvojica do isteka novih pola sata, a oni što su ostali nisu zapinjali iz sve snage u nastojanjima da pojačaju trijumf. Otuda izostanak kolosalnih šansi, sve do 77. minuta. Dosuđenog zbog Dokićevog faula nad rezervistom Lazarom Pavlovićem. NJegov kolega sa klupe Đorđe Ivanović šutirao je u jednu stranu, Spartakov čuvar mreže se bacio u suprotnu, pa je ekipa Vladimira Gaćinovića morala natrag na centar. Do nogu potučena, ali ne toliko da bi digla ruke od počasnog pogotka. I da nije bilo bilo Uroševićeve bekovske intervencije na gol liniji, već savladani golman Stojković morao bi da se pokloni Miroslavu Baiću (80). Ovako je propuštena najbolja prilika za krnjenje, nedeljama čekane, pobede „parnog valjka“. Na radost svega tri, četiri hiljade svedoka, koji ne dele utakmice na „male“ i „velike“, kao onu od četvrtka, kada nije imala gde da se baci igla, jer su oni što svake prestupne godine pohode Partizanove mečeve hteli da vide svoj tim protiv „crvenih đavola“ sa Ostrva.

Milošević: Ozbiljno

– Ovo je prvi put posle neke evropske utakmice da smo meč u domaćem šampionatu rešili, rezultatski, u prvom poluvremenu. Možda je ekipa malo nervoznije ušla u utakmicu, što je verovatno posledica velike potrošnje. Ne može nivo energije i adrenalina da bude isti kao pre nekoliko dana. Najvažnije je da smo utakmici prišli ozbiljno. To je bilo dovoljno – to je o pobedi rekao Partizanov trener Savo Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari