Crno-beli vraćaju dug 1Foto: STARSPORT

Radnički Niš je ove sezone bio fatalan po Partizan.

Na „Čairu“ su jesenas crno-beli jedva uspeli da stignu minus od dva gola (2:2), ali su u Humskoj Nišlije odnele sva tri boda (0:1). Upravo zbog toga igrači Partizana žele da što pre zaborave prethodna dva susreta i probaju da u polufinalu Kupa Srbije na svom stadionu prvi put nadigraju Radnički ove sezone (18.00).

– Nestaje šta god da je bilo pre. Jedina obaveza je da se uđe u finale. Pred utakmicu sve mora da bude na najvišem nivou, od samopouzdanja, odgovornosti, svega. Motiv je jedino da osvojimo Kup. Ko god da nam je protivnik, poštujemo ga isto. Da zaboravimo to što je bilo, sad je prioritet utakmica – rekao je golman Partizana Vladimir Stojković.

Bivši golman reprezentacije Srbije tvrdi da je za crno-bele današnji meč najvažniji u sezoni.

– Pred nama je utakmica koja je u ovom momentu možda i najbitnija za nas. Svaku ekipu poštujemo, ali izaći ćemo sa jednim autoritetom i saznanjem da smo mi Partizan. Nadam se da ćemo odbraniti Kup od prošle sezone. Ko god da nam je protivnik, sigurno je da će nam biti teško. Na nama je da pokažemo da smo favoriti i da prođemo u finale. Igra se na ispadanje, treba biti fokusiran 180 minuta – dodao je Stojković.

Čuvar mreže Partizana tvrdi da se tim prilagodio na Savu Miloševića, trećeg trenera ove sezone posle Miroslava Đukića i Zorana Bate Mirkovića.

– Promenili smo dosta trenera, profesionalci smo. Na nama je da se prilagodimo brzo na novog trenera. Savo je veliki partizanovac, dugo je pripreman za ovo. Nadam se da će Partizan profitirati od toga – zaključio je Stojković.

Iskusni golman međutim neće moći da pomogne Partizanu u prvom meču jer je na prošlog utakmici Superlige dobio četvrti žuti karton ove sezone koji znači automatsku suspenziju od jednog meča, čak i u Kupu Srbije. Savo Milošević zbog iste stvar neće moći da računa ni na defanzivca Nemanju R. Miletića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari