Crvena zvezda dobila spor, Al Feiha zbog deset dolara mora da plati kaznu 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Iako deluje da je u Saudijskoj Arabiji trenutno pravi finansijski raj za fudbalere, postoje i mišljenja da je u tom delu sveta veoma teško sarađivati sa klubovima.

Al Feiha je napravila neverovatan potez, teško razumljiv. Naime, klub je imao rok da Crvenoj zvezdi do 29. avgusta isplati 800.000 dolara u okviru transfera Milana Pavkova ali je zbog inaćenja i to u vidu deset dolara, kažnjena na način da će morati na račun crveno-belih da uplati dodatnih 105.000, saznaje Sport klub.

Saudijci su pokušali da „predriblaju“ Crvenu zvezdu, tvrdeći da je novac uplaćen, ali dokaza za tako nešto nije bilo. Posle nekih mesec dana nadgornjavanja, crveno-beli su upozorili drugu stranu da će podneti tužbu FIFA.

Tek posle tog upozorenja, Al Feiha je uplatila traženu sumu, ali ne kompletnu, već deset dolara manje.

Zbog takvog ponašanja Saudijaca, Zvezda je rešila da podnese tužbu i traži ne samo tih deset dolara već i 100.000 kazne, kao i kamatu od 5.260 dolara.

Posle više od godinu dana, nagon zaključenog aranžmana, FIFA je donela presudu u korist Crvene zvezde naloživši Al Feihi da isplati kompletnu sumu u iznosu od 105.270 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari