Tevezova prosvetiteljska misija: U Independijenteu imam tri igrača koji ne umeju da sabiraju i oduzimaju 1Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Nekadašnji argentinski fudbalski reprezentativac Karlos Tevez (39), koji je nedavno postavljen za trenera Independijentea iz Buenos Ajresa, součio se s poražavajućom pojavom u redovima višestrukog državnog i južnoameričkog prvaka.

Javnosti je otkrio da trojica iz tima ne umeju da sabiraju i oduzimaju, ne ističući im, naravno, imena, ali njega je taj njihov nedostatak u obrazovanju podstakao da preduzme prosvetiteljsku misiju.

Klub će u najskorije vreme sačiniti plan za dvočasovno učenje posle treninga za sve igrače.

„Igračima na treningu zadajem vežbe brzine u vezi s neuronaukom. Kad se fizički zamore, zamolim ih da saberu dva i dva. Bio sam iznenađen što trojica to nisu mogli. Sve je to zbog siromaštva. Možemo mlade ljude da nahranimo, možemo da im pomognemo oko mnogo čega, ali učenje… Igrač treba da zna da se zaštiti tako što će znati šta potpisuje. Zato radimo na tome da u klub dovedemo nastavnika koji će unaprediti znanja svakog fudbalera“, obrazložio je Tevez, nekadašnji igrač Boke juniors, kako se založio za obrazovanje u fudbalu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari