Crvena zvezda domaće rešenje u špicu napada pronašla u Izraelu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

I tokom priprema u Turskoj, jasno je da Crvena zvezda kuburi sa napadačima i da osim Aleksandra Pešića nema nijedno adekvanto rešenje. Novi napadač stiže iz Izraela.

U Crvenoj zvezdi su vešto prikrivali namere da napad pojačaju igračem kojeg su želeli i u prethodnim prelaznim rokovima.

Ipak, izraelski mediji tvrde da su se Zvezda i Igor Zlatanović dogovorili oko svih detalja, odnosno da će srpski velikan na adekvatan način obeštetiti Makabi iz Netanje.

Srpski velikan platiće milion evra na ime obeštećenja kako bi u svoje redove doveo nekadašnjeg polaznika Partizanove škole i napadača koji je golgeterske sposobnosti pokazao u dresu surduličkog Radnika.

Zlatanović je jesenas na 19 utakmica postigao obećavajućih deset golova.

Zvezda je 25-godišnjeg centarfora pokušala da dovede i prošlog leta, ali su tada Izraelci tražili 1,5 milion evra za obeštećenje, što crveno-beli nisu želeli da plate.

Zlatanović je prošle sezone postigao 12 golova, a tekuće još 10 dovoljno da mu Makabi ponudi opciju produžetka saradnje na još dve sezone (aktuelni ugovor ističe ovog leta), međutim, fudbaler je želeo da se preseli u Zvezdu, što je klub iz Netanje, po svemu sudeći, i ispoštovao.

Zlatanović je fudbalsku školu prošao u Partizanu, ali u Humskoj nije dobio šansu u prvom timu.

Profesionalno se dokazao u Surdulici odakle je 2019. otišao u Majorku za 1.300.000 evra. U Španiji se nije naigrao, čak ni na pozajmicama u Numansiji i Kasteljanu ali se uspešno rehabilitovao u Izraelu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari