Crvena zvezda gostuje Dinamu, Partizan dočekuje Radnik 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Timovi iz južne Srbije igraće u 16. kolu Superlige protiv večitih rivala. Partizan u subotu dočekuje Radnik (13.00), dok Crvena zvezda u Surdulici gostuje Dinamo Vranju (16.00).

Trener crno-belih Zoran Bata Mirković podseća da njegova ekipa treba da Radniku naplati dug zbog poraza u Surdulici (0:1) u prvom kolu prvenstva.

– Znate da smo jedinu utakmicu izgubili u Surdulici. U tom smislu, Radnim nam je dužan. Pretpostavljam da će malo defanzivnije ući u meč, tako da nas očekuje blok i imaćemo poteškoća da ga probijemo. Imaju mladog reprezentativca Igora Zlatanovića, visokog i jakog napadača, pravog razbijača. Imaju i dva ofanzivna igrača na boku – rekao je Mirković.

Strateg Partizana tvrdi da je upozorio svoje igrače da ne smeju ni da pomisle na neki drugi ishod osim da sva tri boda ostanu u Beogradu.

–  Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani kako bismo ih dobili. Nas samo pobede održavaju u šampionskoj trci. Svaki drugi ishod sutra bio bi katastrofalan po nas – dodao je Mirković.

Šef struke vicešampiona Srbije osvrnuo se i na greške mladog štopera Svetozara Markovića, naglašavajući da se tako mladom igraču mora oprostiti dok ne stasa.

– Od mlađih se i očekuje neki kiks. Ide sa godinama. Sveta nam je takođe doneo važne bodove u meču protiv Bačke, protiv Zemuna prolaz u Kupu, pogodio je i protiv Nordsjelanda. On dete radi posao, daje maksimum i sigurno će biti samo bolji. A greške su sastavni deo fudbalske igre, da ih nema ne bi bilo golova. Nemam neke velike zamerke na njegovu igru – istakao je Mirković i dodao da sigurno neće na današnjem meču zbog povrede moći da računa na Zakarića, a verovatno i na Šćekića, dok će Tošić konkurisati za prvi tim.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević imaće glavni zadatak da igračima „izbije“ iz glave pobedu nad Liverpulom kako ne bi došlo do opuštanja protiv Dinamo Vranja, koji svoje mečeve inače igra u Surdulici.

– Za nas je jako bitno da pred reprezentativnu pauzu odigramo dobru utakmicu. Voleo bih da publika dođe u što većem broju i da nas podrži u Surdulici. Mislim da ćemo imati sve uslove za spektakl i dobar meč. Odigrali smo utakmicu Lige šampiona i sada moramo da gledamo Superligu. Želim da vidim reakciju mojih igrača, jer se tako postaje bolji i kvalitetniji, to vam daje zalog za budućnost. Ne volim da dobar rezultat odmah posle padne u vodu, morate da se potvrđujete i verujem da su moji igrači pravi i da će biti najbolji protiv Dinama. Utakmica sa Liverpulom je bila ne tako davno, ali je već arhivirana i sada stvarno mislimo samo na Dinamo. Zna se da nam je prvenstvo prioritet svih prioriteta i znamo šta nam je činiti – naglasio je Milojević.

Strateg crveno-belih imaće velike probleme pri sastavljanju prvog tima zbog mnogobrojnih povreda.

– Imamo dosta kadrovskih problema, iz minuta u minuta dobijam pojedine informacije sa problemima. Sigurno da neće igrati Stojković, Čaušić i Jovančić. Za pojedine povrede još čekam potvrdu, da vidimo koji je stepen ozbiljnosti, jer postoje određene dileme da li bi ti igrači mogli da iznesu utakmicu. Ipak, više ćemo znati tek posle današnjeg treninga – zaključio je Milojević.

Mirković: Velika pobeda Zvezde protiv Liverpula

Trener Partizana Zoran Bata Mirković čestitao je večitom rivalu na prvoj pobedi u Ligi šampiona nad Liverpulom.

– Velika pobeda Zvezde. Ali ovde bih vas samo podsetio kako smo skloni da brzo menjamo mišljenje o svemu. Posle Liverpula i Pariza se pričala neka druga priča. Veliki uspeh Zvezde, još jednom. Sigurno da i cela ova naša liga dobija na težini – rekao je Mirković.

Raspored i tabela

  1. kolo

Petak

Proleter – Radnički Niš

Subota

Mačva – Spartak                13.00

OFK Bačka – Voždovac    13.00

Partizan – Radnik              13.00

Zemun – Čukarički            13.00

Dinamo Vranje – Crvena zvezda 15.00

Mladost – Vojvodina       16.00

Rad – Napredak 18.00

Tabela: Crvena zvezda 43, Radnički Niš 34, Partizan 30, Čukarički 29, Napredak 25, Proleter 23, Mladost 22, Vojvodina 21, Mačva 16, Rad 15, Voždovac 15, Radnik 15, Zemun 13, OFK Bačka 13, Spartak 11, Dinamo Vranje 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari