Crvena zvezda izgubila od Reala, Tavares zaustavio crveno-bele 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Reala rezultatom 79:59 (25:16, 13:18, 19:17, 22:8) u meču 18. kola Evrolige.

U duelu koji je odigran u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ crveno-beli ravnopravan rival španskom timu sve do polovine treće četvrtine, tokom koje su imali i prednost od pet poena.

Ipak, gosti su tada iskoristili činjenicu da je Zvezda igrala bez nekoliko bolesnih i povređenih igrača i najviše zahvaljujući Valteru Tavaresu napravili su seriju 20-2 i polovinom poslednjeg perioda stigli do nedostižnih 20 poena prednosti (73:53).

Ekipa Duška Ivanovića je u duel sa Realom ušla bez povređenih Ivanovića, Vildoze i Martina, dok je Bentil neposredno pre početka utakmice dobio temperaturu.
Uprkos tome crveno-beli su igrali dobro sve dok su Filip Petrušev i Nemanja Nedović imali snage.

U uvodnim minutima duela Madriđani su brzo došli do pet poena prednosti (10:5) i činilo se da neće imati puno problema da stignu do trijumfa.

Međutim, trener Ivanović je tada u igru uveo Nemanju Nedovića, koji je sa dve trojke pokrenuo svoju ekipu i na kraju prve četvrtine domaći su imali samo poen zaostatka (14:13).

U drugom periodu gosti su uhvatili ritam i već posle tri minuta došli do 13 poena viška (30:17), ali je tada Ognjen Kuzmić, bivši igrač Reala, ubacio četiri poena, uhvatio dva skoka, i uz dobru igru u odbrani pomogao crveno-belima da ponovo uhvate rezultatski priključak.

Nedović je ponovo vezao dve trojke a do kraja poluvremena proradio i MVP prethodnog kola Evrolige Filip Petrušev, koji je najpre ubacio trojku, potom i dugu dvojku, kojom je svoj tim primakao na četiri poena minusa (38:34).

Na početku treće četvrtine Zvezda je prikazala sjajnu partiju. Odličnom odbranom i strpljivom igrom u napadu crveno-beli su prvi put došli u vođstvo (42:38). Real je prve poene u drugom poluvremenu postigao tek u četvrtom minutu, a Zvezda je ubrzo stigla i do najveće prednosti od pet poena (47:42).

Domaći su sve do polovine treće četvrtine bili ravnopravan rival i činilo se da bi uz pomoć sa tribina mogli da uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Međutim, tada se razigrao Valter Tavares, koji je dominirao u oba reketa, a pridružio mu se i Dženan Musa. Njih dvojica su bili najzaslužniji za seriju Reala od 22-2 posle koje su gosti polovinom poslednje četvrtine stigli do 20 poena viška (73:53) i rezultatski prelomili meč.

S obzirom da crveno-bele već za dva dana očekuje utakmica sa Monakom trener Duško Ivanović je tada odlučio da odmori ključne igrače i Real je rutinski stigao do trijumfa.
Kod Crvene zvezde samo šest igrača je uspelo da se upiše u listu strelaca, a najefikasniji je bio Nedović sa 18 poena, Petrušev je dodao 17, Dobrić 11, Kuzmić šest, Marković pet, a Lazarević dva poena.

Najbolji igrač duela bio je Valter Tavares sa 17 poena, 12 skokova, tri asistencije i četiri rampe, a odličnu podršku imao je u Džananu Musi koji je ubacio 19 poena, Kornelije je imao 12, a Vilijams-Gos devet.

Posle 18 odigranih kola u Evroligi Crvena zvezda ima učinak od devet pobeda i isto toliko poraza, dok je Real na skoru od 12-6.

Narednu utakmicu u najkvalitetnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju crveno-beli igraju u četvrtak 12. januara, kada u Beograd stiže Monako (19.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari