Crvena zvezda moli za strpljenje 1Foto: STARSPORT

Zbog podrške Ratku Mladiću na meču protiv BATE Borisova u Belorusiji UEFA je 5. januara kaznila Crvenu zvezdu sa 50.000 evra i jednim mečom bez navijača.

Zvezda je uložila žalbu čiji je epilog trebalo da bude poznat u četvrtak. Međutim, evropska „kuća fudbala“ je odluku najpre prolongirala za petak, a potom za ponedeljak.

To odlaganje donošenja odluke je, naravno, dalo prostora „dobro obaveštenim krugovima“ da javnosti predoče „proverenu vest“ – žalba Zvezda je prihvaćena. U LJutice Bogdana nisu toliko „dobro informisani“ i s toga ne čudi da su izdali zvanično saopštenje u kom mole, pre svega „dobro obaveštene“ i medije koji se pozivaju na iste, na strpljenje. Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti:

„Crvena zvezda moli sve medije i pojedince da se uzdrže od puštanja u etar informacija o ishodu žalbe Crvene zvezde pred žalbenim panelom UEFA, imajući u vidu da odluka i dalje nije definitivno donesena. Svi koji vole Crvenu zvezdu, svi mediji u Srbiji i svi ostali koji s nestrpljenjem iščekuju informacije po pitanju Zvezdine žalbe treba da budu svesni da žalbeni postupak i dalje traje. Svako licitiranje ili pogađanje ishoda može potencijalno samo da odmogne klubu tokom žalbenog postupka, odnosno da umanji šanse o pozitivnom ishodu same žalbe, samim tim i mogućnosti da Zvezda ipak igra utakmicu protiv CSKA pred svojim navijačima. Klub će zvanično obaveštenje od UEFA dobiti u ponedeljak, ovim putem još jednom pozivamo na strpljenje i dalje uzdržavanje od bilo kakvog licitiranja sa ishodom.“

Posle niza godina i na desetine, blago rečeno, nesuvislih saopštenja (isto važi i za Partizan) rukovodstvo Crvene zvezde je najzad izdalo saopštenje kakvo dolikuje renomeu kluba. Bez vređanja, neargumentovanih optužbi i prozivki. Bez obzir na ishod žalbe, ovo bi trebao da putokaz rukovodstvu Zvezde (Partizana, a i ostalih srpskih klubova) kako se pišu saopštenja. Na raspiruju se strasti. Naprotiv.

Podsetimo, meč šesnaestine finala Lige Evrope Crvena zvezda – CSKA igra se 13. februara, a da li će to biti fudbalski spektakl ili će se igrati pred praznim tribinama stadiona „Rajko Mitić“ (prema podacima iz LJutice Bogdana za ovaj meč je već prodato više od 28.000 ulaznica) znaće se najverovatnije danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari