Crvena zvezda novi-stari šampion Srbije u košarci 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Srbije pobedili su FMP sa 97:88 u trećem meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i maksimalnim rezultatom osvojili šampionsku titulu, drugi put zaredom protiv istog protivnika, a četvrti put uzastopno.

„Crveno-beli“ su bili apsolutno bolji rival tokom svih 40 minuta i sasvim zasluženo su osvojili novu titulu u domaćem takmičenju.

Najefikasniji igrač u protivničkom timu bio je Alen Omić sa 2o poena, a sjajno ga je „pratio“ Džejms Feldin sa 17, a Dejan Davidovac je „dodao“ 15 poena.

Jedan od kreativnijih igrača u ekipi sa Malog Kalemegdana bio je Filip Čović koji je zabeležio dabl-dabl učinak, 13 poena i 10 asistencija.

U poraženoj ekipi istakao se Radovan Đoković sa 22 poena, a 14 je ubacio Boriša Simanić, no to nije bilo dovoljno da ekipa iz Železnika napravi eventualni „brejk“ na strani.

FMP je odigrao dobro u prvoj četvrtini kada je poveo sa 16:6, da bi nakon deset minuta igre imao prednost od pet poena razlike (26:21), ali se u drugoj deonici „probudio“ Džejms Feldin i doneo prednost na stranu favorita u ovom meču.

Finiš prvog poluvremena je pripao Crvenoj zvezi koja je napravila seriju 9:0, da bi na kraju treće četvrtine rezultat bio 74:55 u korist tima Milenka Tepića.

Tada je bilo jasno da će Zvezda trijumfovati večeras, a na kraju je bio podnošljiv „minus“ za jedno od najprijatnijih iznenađenja ovosezonske Superlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari