Crvena zvezda od Gasproma dobija 10 miliona evra za dve sezone 1foto: Marko Djokovic/Starsportphoto©

Srbija uporno odbija da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini, a određeni benefit toga može se protumačiti i na osnovu produžene saradnje između Crvene zvezde i Gasproma. Naime, prema rečima Zvezdana Terzića, generalnog direktora kluba, Zvezda je dobila poboljšanu ponudu o produžetku saradnje na još dve godine težine 10 miliona evra.

„Dobili smo ponudu od Gasproma na još dve godine. Sa 4.000.000 na 5.000.000 evra. Ukupno 10.000.000 evra”, poručio je Terzić bez potvrde da je pomenuta opcija i prihvaćena od strane kluba.

„U isto vreme zakazali smo utakmicu sa Zenitom, biće odigrana u Sočiju, 3. jula. Biće to generalna proba pred nastavak prvenstva. Pratimo državnu politiku“, nedvosmislen je u analizi poteza rukovodstva, prvi čovek fudbalskog kluba.

Nakon osvajanja duple krune, tačnije vezivanja dve, prvi put od sezone 2006/07, u Crvenoj zvezdi su započeli sa rekonstrukcijom tima za narednu sezonu. Kings Kangva je nedavno doveden iz Arsenala iz Tule, a prema rečima Zvezdana Terzića, to bi trebalo da bude samo početak, odnosno najava angažovanja zvučnijih i kvalitetnijih rešenja u navali, poslednjoj liniji i bokovima.

Za poslovanje, tačnije potpunu likvidnost kluba u jednoj sezoni, Zvezdi je potrebno oko 30 miliona evra. Deo novca se akumulira putem transfera, kao i na osnovu plasmana u takmičenjima pod okriljem UEFA, ali je i sponzorstvo Gasproma u konstrukciji budžeta od fundamentalne važnosti, s obzirom na to da je reč o jedinom garantovanom novcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari