Crvena zvezda slavila protiv Partizana, peti meč u seriji odlučuje o šampionu ABA lige 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda pobedila je Partizan 68:56 u četvrtoj utakmici finalne serije ABA lige, pa će šampiona regionalne lige odlučiti peti meč koji je na programu 22. jula u „Štark areni“, pošto je sada rezultat poravnat na 2:2.

Utakmica je počela u potpunom egalu, a onda smo videli seriju Zvezde od 14:1 u bitnom delu prve četvrtine, kada Partizan preko pet minuta nije mogao da postigne koš.

U drugoj četvrtini je Zvezda kontrolisala rezultat, a Partizan je bio izuzetno bled u napadu i prvih 20 minuta utakmice je završio sa tek 24 postignuta poena.

U jednom trenutku u drugom poluvremenu je bilo i 17 poena razlike za Zvezdu, ali je od tog trenutka Partizan počeo da „topi“ istu.

Finiš treće četvrtine je obeležila serija Partizana 7:0 za prednost Zvezde od deset poena razlike 49:39 pred ulazak u poslednju deonicu utakmice.

Po četiri lične greške Luke Mitrovića i Hasana Martina su obeležile taj segment duela, baš onda kada crno-beli vezuju dva loša napada koje završavaju sa promašenim šutevima za tri poena, a to sve kažnjava Stefan Marković trojkom na drugoj strani.

To je dalo „vetar u leđa“ crveno-belima, ali Fakundo Kampaco i Luka Vildoza maše otvorene trojke, pa gosti stižu na samo pet poena zaostatka – 56:51.

Ipak, Zvezda ima reakciju sa klupe u vidu Stefana Lazarevića koji neometan pogađa važnu trojku za 59:51, a sa druge strane Dante Egzum uzvraća istom merom.

No crno-beli nisu mogli da urade ništa više od toga, a poslednja šansa za preokretom odlazi sa promašenim šutem za tri poena Kevina Pantera u kontri.

Zvezda na rutinski način privodi meč kraju i zakazuje novi susret gradskih rivala za četvrtak uveče u 20 časova.

Crno-beli na ovom susretu nisu mogli da računaju na Joanisa Papapetrua koji je zbog povrede ramena presedeo čitav meč na klupi u „civilu“, a interesantno je da Kevin Panter i Džejms Naneli nisu želeli da se rukuju sa košarkašima Zvezde uoči utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari