Crvena zvezda sa Makabijem ili Apolonom za Ligu šampiona 1photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Ukoliko opravda ulogu favorita protiv Pjunika, prvaka Srbije će od grupne faze elitnog takmičenja deliti dvomeč sa izraelskim ili kiparskim predstavnikom.

Crveno-beli prvo moraju da skoče, pa tek onda izviknu hop, ali današnjim žrebom u Nionu im je predočena zadnja prepreka na putu do fudbalske Lige šampiona.

Da bi igrali utakmice plej-ofa kvalifikacija, 16/17. i 23/24, avgusta, prvo moraju da izađu kao pobednici iz duela sa jermenskim prvakom, 3. i 9. avgusta, a onda će ukrstiti koplja sa Makabijem iz Haife ili Apolonom iz Limasola.

Tako je izbegnuti najjači mogući rival u vidu Trabzona (Turska); timu Dejana Stankovića pretio je još ukupni slavljenik dvoboja Bode Glimt – Žalgiris, dok je u startu bila otpisana mogućnost susreta sa Karabagom ili Ferencvarošem, jer Jermeni ne mogu protiv Azerbejdžanaca, a Beograđani tek treba da eliminišu Pjunik.

Makabi Haifa do trećeg kola kvalifikacija stigao je nakon što je usred Atine deklasirao Olimpijakos (4:0). dok se Apolon tek ove nedelje priključuje trci za LŠ.

Ekipa sa „Rajka Mitića“ našla se i na žrebu za Ligu Evrope, gde je dobila potencijalne protivnike u plej-ofu kvalifikacija za drugo po jačini UEFA takmičenje, za slučaj da ispadne iz trke za LŠ.

U slučaju takvog epiloga, za neku od grupa LE igraće sa poraženim iz duela: Šerif (Moldavija)/Viktorija Plzenj (Češka).

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari