Crveno-beli se približavaju Top 8 1

Crvena zvezda prešla je prvi važan stepenik na puta ka Top 8 fazi Evrolige.

U 26. kolu elitnog takmičenja ekipa Dejana Radonjića savladala je Armani u gostima (71:78) u utakmici kojoj nije nedostajalo dramatičnosti iako su gosti otvorili meč na način koji je nagoveštavao da će uspeti lako da se izbore sa italijanskom ekipom. Armani je posle veoma loše prve četvrtine zaigrao čvršće, u nekoliko navrata preteći da napravi preokret, čemu su bili najbliži u poslednjoj deonici kada su prvi put uspeli da stignu do izjednačenja. Međutim Ognjen Kuzmić je preuzeo ulogu ključnog igrača, ubacujući u poslednjih šest minuta 11 od svojih 15 poena, što je osiguralo pobedu crveno-belima.

Crvena zvezda je sjajno počela utakmicu. Čvrstom odbranom naterali su rivala da u izgubi šest lopti, i uspe da postigne samo tri koša iz igre, tako da je posle prvih deset minuta igra ekipa Dejana Radonjića imala prednost od 10:25.

Kao što je Branko Lazić otvorio utakmicu trojkom, tako je isto Simonović na početku druge četvrtine u dva navrata pogodio iza linije 6.75. Igrači Armanija su sada imali odgovor, igralo se brže, koš za koš, da bi polovinom ovog dela utakmice došlo do manjeg pada u igri crveno-belih. Nekoliko prodatih lopti crveno-belih Armani je kaznio praveći seriju od 11:2, ali je ekipa iz Beograda uspela da odoli naletu italijanskog tima, i sačuva dvocifrenu prednost pred odlazak na odmor.

Početak drugog poluvremena doneo je reprizu prethodne deonice s tim što je sada nalet italijanske ekipe delovao ozbiljnije. Pored izgubljenih lopti, Zvezda je rano ušla i u problem sa ličnim greškama, što su domaćini koristili. Zahvaljujući pogocima Voltersa,koji je dao dve izuzetno bitne trojke i imao jednu ukradenu loptu posle koje je upisao polaganje, Italijani nisu stigli da poravnaju rezultat.

Pred odlučujući deo utakmice Zvezda je imala prednost 50:60, da bi u poslednjoj četvrtini Armani napravio seriju od 8:0 za samo dva minuta. Crveno-belima bilo je potrebno četiri minuta da postignu koš. Međutim,kada je Ognjen Kuzmić preuzeo ulogu ključnog igrača, pogađajući 11 poena, skačući u pravim trenucima i deleći blokade Crvena zvezda krenula je sigurnim koracima ka pobedi. Tačku na meč stavio je Marko Simonović pogotkom za tri poena, pa se srpski tim nalazi na dobi petog mesta sa Panatinaikosom, sa trijumfom više u odnosu na Anadolu Efes i Baskoniju, dok devetoplasirana Darušafaka ima tri pobede manje uz meč manje.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 15 koševa, sedam skokova i dve ukradene lopte, dok su ga pratili Simonović sa 13 i Gudurić sa 12 poena. Na drugoj strani istakao se Hikman koji je ubacio 14 poena, odnosno Sanders sa 12.

Do kraja regularnog toka Evrolige preostala su četiri kola crveno-beli će dočekati Olimpijakos i UNIKS, dok će gostovati Barseloni i Darušafaki.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari