CSKA jednim golom eliminisao Zvezdu iz Lige Evrope 1Foto: EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su minimalan poraz od CSKA iz Moskve u revanš susretu šesnaestine finala Lige Evrope i ukupnim rezultatom 1:0 ispali iz daljeg takmičenja.

Nema sumnje da je propuštena velika prilika pošto igrači CSKA apsolutno nisu bili bolji rival u ovih 180 minuta, a da stvar bude gora imaće „crveno-beli“ za čim da žale nakon dve odigrane utakmice sa renomiranim protivnikom iz Rusije.

Pre svega za onom Radonjićevom iz prvog meča, kada je nakon kontre iskosa šutirao pravo u Igora Akinfejeva, a zatim i za stopostotnim prilikama Pešića i Bena iz večerašnjeg duela.

Poveli su domaći u poslednjim sekundama prvog poluvremena preko Džagojeva, iako je Fernandez u začetku akcije igrao rukom, ali večeras poprilično loši arbitar Manuel Žorž de Sousa to nije primetio, pa je akcija nastavljena, a iz iste je sa pet metara loptu u mrežu gostiju poslao vezista ruske ekipe Alan Džagoev.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala energičnije i stvorila neke prilike koje jednostavno njeni igrači na ovom nivou takmičenja ne smeju da propuste.

Pre svih Aleksandar Pešić koji je dobio sjajnu loptu sa boka od Slavoljuba Srnića, ali ju je nekako i promašio, iako je bio usamljen na deset metara od gola protivnika.

Zatim brzonogi Ben kome je upravo Pešić glavom spustio loptu u kaznenom prostoru CSKA, ali je on potpuno neometan loše zahvatio i poslao je kraj leve stative gola domaćeg tima.

U finišu susreta u igru su ušli Igor Račić i Luka Adžić koji su doneli izvesnu brzinu u igri srpskog vicešampiona, ali je utisak da su prekasno ubačeni „u vatru“ i da je strateg „crveno-belih“ Vladan Milojević večeras zakasnio sa izmenama.

Neprepoznatljivi su bili Donald i Krstičić koji su izgubili mnogo lopti na sredini terena, a posebno je slabo odigrao kapiten Crvene zvezde koji je svojim pogrešnim pasovima unosio paniku u odbrambenu liniju svog tima, a jednom je na taj način i stvorio sjajnu šansu Musi, ali se ipak na kraju Milan Borjan istakao na golu svog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari