Čukarički čeka posrnuli Partizan 1Foto: Starsport

Sunovrat Partizana u domaćem prvenstvu doveo je do toga da protiv crno-belih u 14. kolu najavljuje pobedu i Čukarički (16.30) koji je u prethodna dva meča doživeo dva poraza (protiv Mladosti u Kupu Srbije i Radnika u prvenstvu).

Trener Čukaričkog Simo Krunić očekuje da njegova ekipa osvoji na Banovom brdu sva tri boda, a da bi solidan bio i nerešen ishod.

– Ni remi ne bi bio loš, mada to neće zavisiti samo od nas. Utakmice protiv Partizana su fudbalski praznik i dokazivanje za sve nas. Normalno je da ćemo dati sve od sebe, na velikim utakmicama ponekad presudi i faktor sreće. Partizan teško gubi utakmice – naveo je Krunić.

Šef struke Partizana Zoran Mirković otvoreno je uoči meča poručio da je ekipa „pod velikim pritiskom“ posle dva uzastopna remija protiv Napretka i Spartaka.

– Kad bih imao instrument da to meri pokazao bi na toj skali neku veću vrednost. Ponavljam ono od prošli put, mi smo uvek pod velikim pritiskom, nemamo mogućnosti da dignemo glavu dalje od tri ili sedam dana. To je trenutno realnost i ne možemo da pobegnemo od toga, možemo samo da se borimo sa tim – izjavio je Mirković.

Trener crno-belih naročito je pohvalio beka Čukaričkog Miroslava Bogosavca od koga očekuje da će praviti probleme njegovoj ekipi i u napadu i u odbrani.

– Izuzetan talenat, igrač koji mnogo zna fudbala, ima fantastičan osećaj za igru, sjajnu kombinatoriku za levog beka, ne znam da li u Evropi postoji takav igrač sa tim smislom za igru. Možda Marselo iz Reala. On, možda, nema neke druge stvari koje imaju drugi odbrambeni igrači, ali ako želite igru onda vam je on idealan – dodao je Mirković.

Strateg Crvene zvezde Vladan Milojević tvrdi da mu je uoči meča protiv OFK Bačke (18.30) klupski lekar „najbolji drug“ zato što će povrede odlučivati o tome ko će večeras istrčati na teren.

– Dobro je da je Marko Marin sanirao povredu i trenira u punom ritmu, kao i Milan Rodić. Ričmond Boaći i dalje ima problem i na njega nećemo moći da računamo u narednim utakmicama, dok Srđan Babić ima manjih zdravstvenih problema. Nekoliko momaka igra u kontinuitetu, pa ćemo možda nekome od njih dati predah. I Branko Jovičić je bio u grupi povređenih, videćemo i koliko ćemo sa njim rizikovati. Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug za sada i zajedno pravimo strategiju oko igrača na koje možemo da računamo. Moja filozofija je da je njihovo zdravlje uvek na prvom mestu – zaključio je Milojević.

Raspored i tabela

14. kolo

  • Dinamo – Proleter 13.00
  • Spartak – Zemun 13.00
  • Napredak – Mladost 16.00
  • Radnički Niš – Mačva 16.00
  • Vojvodina – Radnik 16.00
  • Voždovac – Rad 16.00
  • Čukarički – Partizan 16.30
  • C. zvezda – OFK Bačka 18.30

Tabela: C. zvezda 37, Radnički Niš 28, Partizan 26, Čukarički 25, Mladost 25, Proleter 20, Napredak 19, Vojvodina 18, Rad 14, OFK Bačka 13, Mačva 13, Zemun 12, Voždovac 12, Radnik 12, Spartak 9, Dinamo Vranje 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari