Čuvaj se ranjenog "kralja" 1Foto: STARSPORT

Posle dve pobede, nad Himkijem i Cibonom, i prekinute serije poraza, košarkaši Zvezde dočekuje večeras u 7. kolu Evrolige evropskog šampiona iz 2018. ekipu Reala iz Madrida.

U „Štark Areni“ gde su crveno-beli bili bolji od Fenerbahčea.

I goste iz Madrida za tu dvoranu vežu lepe uspomene, na istom mestu su pre godinu i po dana u finalu EL savladali Fenerbahče 85:80.

Trener Pablo Laso ima puno razloga za brigu, ove sezone njegov tim nije izborio nijednu pobedu u gostima u EL, i davali su prosečno samo 73 poena, što je za ekipu sa takvim napadačkim potencijalom izuzetno malo. Izgubili su i od Bajerna, i od Efesa i od Žalgirisa, u utakmicama gde su uglavnom bili „razbijeni“. Verovatno je pitanje vremena kad će Madriđani uštelovati ekipu, ali se čini da je za Zvezdu dobro što baš sad dolaze u Beograd.

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović naglasio je veliki respekt prema gostujućoj ekipi.

“ Dobro znamo šta znači ime Reala – najveći mogući brend i ekipa koja bez obzira na formu uvek ima najviše ciljeve u svakoj sezoni. Izašli su iz težeg perioda pobedom u prošlom kolu Evrolige, ali izuzetno je važno da kontrolišemo utakmicu jer je njihov stil igre dobro poznat. Izuzetno brza igra, sa puno šuteva za tri poena. Zato nam je potrebna izuzetno velika koncentracija kako ne bi upali u zamku brze košarke. Naši navijači su nam mnogo pomogli u prethodnim utakmicama. Gde god da igramo da li je „Štark Arena“ ili hala „Aleksandar Nikolić“ mi to čujemo, reagujemo na to, mnogo nam znači u svakoj utakmici, posebno ovakvoj protiv protivnika ovog renomea“ rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrić smatra da njegovu ekipu očekuje još jedna velika utakmica u Areni, protiv kluba za koji se zna šta predstavlja u evropskoj košarci.

„Ekipa Reala nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje imaju veliki kvalitet, dobro se poznaju, uigrani su, igraju izuzetno brzo. Uz sve to, znaju se ciljevi takvog kluba u svakoj sezoni. Polako hvatamo ritam, zabeležili smo dve izuzetno važne pobede, a utakmica sa Realom je sama po sebi nešto više i još veći izazov. Moramo da odigramo odličnu utakmicu, da se držimo dogovora iz svlačionice, da budemo čvrsti u odbrani, a uz punu Arenu i podršku naših navijača uz ogromnu energiju na terenu i sa tribina, verujem da imamo našu šansu“, rekao je Dobrić.

Zvezda i Real su se u Evroligi sastali do sada osam puta i Madriđani vode u pobedama 5:3. Zanimljivo je da su poslednji međusobni mečevi odigrani u sezoni 2017/18, kad je Crvena zvezda slavila u Madridu 87:85, a Real kasnije, krajem marta u Beogradu 82:79, da bi kasnije uspeo da osvoji Evroligu.

Raspored i tabela

Zenit – Himki 18.00

Crvena zvezda – Real 19.00

Olimpijakos – Efes 20.00

Makabi – Alba 20.05

Armani – Baskonija 20.45

Petak

Fenerbahče – Bajern 18.45

Žalgiris – Barselona 19.00

Panatinaikos – Valensija 20.30

Asvel – CSKA 20.45

Tabela: CSKA 5-1, Barselona 5-1, Armani 5-1, Makabi 4-2, Himki 4-2, Efes 4-2, Baskonija 3-3, Žalgiris 3-3, Panatinaikos 3.3, Bajern 3-3, Real 3-3, Asvel 3-3, Crvena zvezda 2-4, Olimpijakos 2-4, Zenit 2-4, Alba 1-5, Fenerbahče 1-5, Valensija 1-5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari