Dalić nastavlja posao sa Hrvatskom 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Izbačeni polufinalista Svetskog prvenstva ne menja selektora.

Bez obzira što fudbalska reprezentacija Hrvatske nije sipunila san svog naroda i drugi put zaredom se plasirala u finale Svetskog prvenstva, Zlatko Dalić će ostati komandant Kockastih.

„Možda je ovo kraj jedne velike generacije na svetskim prvenstvima, neki od igrača ušli su u određene godine i moramo videti šta će biti do 2026. godine. Imamo odličnu ekipu i neki od starijih igrača će se oprostiti tek nakon Evropskog prvenstva.

Ja ću nastaviti da ih vodim. Moj ugovor ističe 2024. godine. Imamo još i Ligu nacija i kvalifikacije. Cilj mi je voditi Hrvatsku na Evropskom prvenstvu 2024“, izjasnio se posle polufinalnog poraza od Argentine (0:3) selektor s kojim je ova balkanska selekcija u Rusiji 2018. godine igrala finale sa Francuskom.

Nije uvek sve išlo glatko u njegovoj slektorskoj karijeri, bilo je tu raznih napada na njegov lik i dela, ali ga je Savez svaki put sačuvao. I sada Dalić čeka meč za bronzu, u kom će Hrvatima protivnik biti pomenuti dužnik sa prethodnog Mundijala ili Maroko, u zavisnosti od ishoda njihovog večerašnjeg polufinala (20.00).

Pedesetšestogodišnji trener vodi Hrvatsku od 2017. godine, a pre toga je radio u domaćim klubovima, Albaniji, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari