Dalić objavio spisak za duele protiv Turske i Velsa 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je danas spisak 23 igrača za utakmice protiv Turske i Velsa koje će „Vatreni“ igrati u septembru u sklopu kvalifikacija za EURO 2024.

Hrvatsku u nastavku kvalifikacija čekaju utakmica kući protiv Turske (12. septembra u Osijeku) i gostovanje u Velsu (15. septembra u Kardifu).

Na spisku igrača nema Ivana Perišića koji je zadobio tešku povredu kolena na treningu Totenhama, a u sastavu je ponovo napadač Hajduka Marko Livaja, kao i krilni igrač Fjorentine Josip Brekalo.

„Ivan će nam izuzetno nedostajati i kao igrač i kao jedan od lidera ove generacije, ali to ne menja našu ambiciju da kroz ove dve utakmice napravimo još dva velika koraka prema našem cilju, a to je plasman na EURO 2024. Čekaju nas dva najteža suparnika u grupi i moramo ponoviti taj nivo koncentracije, želje i kvalitetnog pristupa koji smo imali protiv Letonije i Jermenije,“ izjavio je Dalić, a prenela HINA.

Uz objavu spiska, selektor Dalić objavio je i novo pojačanje u stručnom štabu Vatrenih – proslavljeni reprezentativac Danijel Subašić priključiće se stručnom štabu i uz Marjana Mrmića raditi sa hrvatskim golmanima.

„Imajući u vidu povrede Perišića i Oršića, proširili smo opcije na krilima pozivanjem Brekala, koji će dobiti priliku da pokaže da zaslužuje ponovno da bude deo reprezentacije. Više sam puta istakao da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena i da se svako može igrama i reprezentativnim ponašanjem vratiti u ekipu“, rekao je Dalić.

Hrvatska će se okupiti 9. septembra u Zagrebu gde će trenirati do 11. septembra kada putuje za Osijek gde će 12. septembra po prvi puta nastupiti na novoj Opus Areni.

Dva dana kasnije, Vatreni putuju u Kardif na duel sa Velsom.

Nakon četiri odigrane utakmice, Hrvatska sa 10 bodova deli prvo mesto u grupi sa Turskom (pet utakmica), dok Jermenija i Vels imaju po sedam bodova iz pet utakmica. Poslednja Letonija i dalje je bez bodova, nakon pet odigranih utakmica.

Spisak pozvanih igrača za utakmice protiv Turske i Velsa:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Obrambeni: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari