Danas saznaje: Dejan Savić novi trener Crvene zvezde 1EPA/TAMAS KOVACS

Trofejni selektor vaterpolo reprezentacije Srbije dogovorio je sa crveno-belima angažman do kraja sezone.

Izvori bliski trofejnom stručnjaku i klubu sa Dorćola tvrde da će saradnja biti ozvaničena u ponedeljak, kada bi Dejan Savić i zvanično trebalo da se vrati u klub sa kojim je bio prvak Evrope i osvajač LEN Superkupa u sezoni 2012/2013.

Pre samo desetak dana, crveno-beli su bili u centru pažnje zbog skandaloznog vređanja crnogorskog Hrvata Mirka Vičevića od strane sopstvenih navijača i nemušte reakcije uprave na šovinizam sa tribina, a sada će biti glavna vest dana u celom vaterpolo svetu, jer su uspeli da nagovore jednog od najboljih stručnjaka svih vremena u ovom sportu da se vrati klupskom poslu.

Mnogo drugih nacionalnih Saveza i evropskih velikana ga je htelo na klupama svojih timova poslednjih godina, ali je Dejan Savić posle dugog otklona od svakodnevnih obaveza pored bazena prihvatio poziv sa stare adrese i pristao da vodi pretposlednjeg na tabeli B grupe Lige šampiona, četvrtoplasirani sastav domaće Superlige i učesnika Premijer regionalne lige.

Odnosno učini sve što je u svojoj moći da vrati nešto od rezultatskog sjaja bivšeg kontinentalnog vladara i prenese deo svog ogromnog znanja i iskustva na sastav kojem je pre Vičevića, ove sezone, šefovao i Aleksandar Filipović.

Ako ima onih koji ne znaju njegov lik i delo, podsećamo da se radi o osvajaču desetina medalja sa reprezentacijom Srbije i nekedašnje Jugoslavije, prvo u ulozi igrača a onda u selektorskom „šinjelu“. U drugom delu karijere, vodio je „plave delfine“ do dva olimijska zlata, jedne svetske krune, tri evropske titule, šest trofeja Svetske lige, jednog pobedničkog pehara Svetskog kupa i jednog šampionskog naslova na Mediteranskim igrama.

Ove sezone ga sa, prirodno ali drastičmno podmlađenom A selekcijom, čekaju Svetsko prvenstvo u Budimpešti i šampionat Evrope u Splitu. Uz već započeto učešće u Svetskoj ligi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari