Dao osam komada na dve utakmice, pa se povredio; Halandu stradale prepone 1EPA-EFE/ANDREW YATES

Fantastični golgeter moraće na pauzu zbog povrede koju je dobio na treningu reprezentacije Norveške.

Čitava Evropa pisala je i pričala o golgeterskom umeću Erlinga Halanda. Na poslednje dve utakmice, 22-godišnji fudbaler dao je osam golova i time pokazao da je jedini kadar da pokuša da obori rekord Lea Mesija po broju postignutih pogodaka u jednoj klupskoj sezoni.

U revanšu osmine finala Lige šampiona, Haland je Lajpcigu dao pet golova za nekih tridesetak minuta, a samo par dana kasnije, u meču FA kupa Engleske protiv Barnilija, u sličnom vremenskom razmaku, još tri.

Željno su Norvežani iščekivali takvog golgetera na startu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, međutim, čim je stigao u svoju otadžbinu, Haland se povredio na treningu reprezentacije.

Moraće centarfor Mančester sitija da propusti uvodne mečeve u kvalifikacijama zbog povrede prepone koju je dobio na uvodnom reprezentativnom treningu, odmah po okupljanju reprezentacije za prvi „kvalifikacioni prozor“.

Norvežane očekuju dueli sa odličnom Španijom i vrlo perspektivnom Gruzijom, sa Kvičom Kvarachelijom kao liderom.

Erling Haland je napustio reprezentativni kamp i vratio se na Ostrvo, na oporavku će raditi sa lekarima Mančester Sitija, a Fudbalski savez Norveške saopštio je da je najbolji igrač te zemlje imao bolove u preponama još posle utakmice sa Barnlijem.

– Posle obavljenih testova i pregleda postalo je jasno da neće moći da zaigra protiv Španije i Gruzije. Za njega je bolje da bude u klubu pod lekarskim nadzorom – rekao je Ola Sand, lekar reprezentacije.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari