Debakl Darušafake u Minhenu, Real “pregazio” Makabi 1Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER .

Na krajnje ubedljiv način košarkaši Bajerna ostvarili su i treću pobedu u povratničkoj sezoni u Evroligi.

Puleni Dejana Radonjića bukvalno su pregazili Darušafaku (116:70) koja se praktično predala već sredinom treće deonice. Sličan scenario “pročitan” je i u Tel Avivu, na čijem kraju bi naknadno lako mogao da se dopiše i otkaz Nevena Spahije na klupi Makabija. Real je kao zvanični šampion Evrope demonstrirao silu u Izraelu i posle šestog kola ostao je neporažen (66:87), baš kao i CSKA koji je slavio u Milanu (85:90).

Nakon što su u prethodnoj rundi bili nadomak iznenađenja u Istanbulu protiv Fenerbahčea, izabranici Dejana Radonjića uspon forme potvrdili su u prepunom Audi domu. Izvanrednim nastupom, prevashodno u odbrani i šutu za tri (18/26) nemački šampion stekao je dvocifrenu prednost u ranoj fazi utakmice, koju je pretvorio u kapitalnu već na poluvremenu (54:35), ubacivši rivalu u drugoj 33, a u trećoj deonici okruglo 30 poena. U dresu Bajerna Dangubić je ubacio šest, Lučić osam, Jović četiri uz sedam asistencija.

Real je naterao domaćina da istakne belu zastavu u drugoj četvrtini u kojoj je fenomenalni Džejsi Kerol postigao 14 poena, ubacivši čak tri trojke. Dezorijentisani košarkaši Makabija postigli su u drugoj deonici mizernih osam poena, posle kojih je nastavak meča bio samo stvar odrađivanja pulena Pabla Lasa. Milano je u svom Forumu vodio i sa 13 razlike protiv CSKA sredinom treće deonice, ali su Moskovljani munjevitom serijom 17:2 uspeli da preokrenu i do kraja meča održe prednost od dva do četiri poena (85:90). U pobedničkom timu sjajni su bili Kori Higins (23p), kao i Kajl Hajnc (9p, 5sk), koji je u drugom poluvremenu zatvorio sve rilaze košu. U redovima Milana istakao se Vladimir Micov (24p).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari