Dejan Stanković na pregovorima sa Sampdorijom 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odlični rezultati sa Crvenom zvezdom, kao i taktička pismenost Dejana Stankovića toliko su oduševili upravu Sampdorije da ukazano priliku, odnosno zicer poziciju nakon uručenog otkaza Marku Đampaolu, žele da pretvore u saradnju.

Prema pisanju italijanskih medija, dve strane bi danas trebalo da se sastanu i utanače detalje potencijalnog dogovora.

Uprkos ambicijama od starta sezone, Sampdorija je u seriji izuzetno loših rezultata; doživljeni poraz kod kuće od Monce, u poslednjem kolu Serije A, koštao je Đampaola otkaza, ujedno i omogućio da Dejan Stanković postane prva opcija za upražnjeno mesto na klupi nekadašnjeg šampiona Italije i finaliste Kupa šampiona 1992.

Eventualnim dogovorom, Stankoviću bi mogla da se ostvari želja da posle Crvene zvezde vodi jedam tim iz Serije A, ligi u kojoj je, nastupajući za Lacio i Inter ostvario vrhunsku igračku karijeru.

Sampdorija je trenutno najbliža ostvarenju cilja da Stankovića dobije za trenera. Potpis ugovora usledio bi iz trećeg pokušaja, s obzirom na to da su prethodna dva poziva kluba iz Đenove ostala bez potvrdnog odgovora.

Stanković je u tim periodima svoje trenerske karijere, koja je u Zvezdi bila na samom početku, smatrao da prvo sa crveno-belima treba da završi posao, iskusi igranje u Ligi Evrope, odnosno Ligi šampiona (u čemu nije uspeo) pa da započne sa internacionalnim poglavljem.

Jasno je i 44-godišnjem stručnjaku da bi dolaskom u Sampdoriju morao da se suoči sa primarnim ciljem – opstanak u Seriji A.

Biće daleko od pozicije stručnjaka kojem je, nalik obavezama u Zvezdi, imperativ osvajanje trofeja, ali i u situaciji da svoje trenersko znanje primeni u jednoj od najkvalitetnijih liga na svetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari