Dejvis kup: Srbija u četvrtfinalu 1Foto: FoNet

Teniska reprezentacija Srbije sedmi put u poslednjih osam godina plasirala se u
četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa.

Naša reprezantacija je u prvom kolu povela protiv Rusije sa nedostižnih 3:0, pa će strašnja
dva singla imati egzibicioni karakter.

Odlučujući poen našem timu danas su u punom niškom „Čairu“ doneli Nenad Zimonjić i Viktor Troicki u dublu, savladavši Konstantina Kravčuka i Andreja Kuznjecova u četiri seta sa 6:3, 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 6:4.

U petak je Troicki posle velike borbe u pet setova savladao Darena Kačanova, dok je Danil Medvedev predao meč Novaku Đokoviću početkom četvrtog seta, pri vođstvu našeg tenisera
od 3:6, 6:4, 6:1, 1:0.

Za ulazak u polufinale reprezentacija Srbije će početkom aprila igrati protiv uspešnijeg iz duela između Hrvatske i Španije. Protiv Hrvatske bismo gostovali, dok bismo sa Španijom igrali na našem terenu.

Selektor našeg tima Nenad Zimonjić sinoć je nagovestio da bi Troicki mogao da igra i dubl, uprkos četvoroipočasovnoj borbi protiv Hačanova, i tako je i bilo. Đoković nije bo u kombinaciji jer je duel protiv Medvedeva odigrao veoma loše, a imao je i problema sa povredom ramena, a neuporedivo
iskusniji Viktor dobio je prednost u odnosu na Dušana Lajovića.

Meč je bio pun preokreta i timovi su osvajali gemove u serijama, a više koncentracije u najvažnijim trenucima imali su srpski reprezentativci.

Dejvis kup: Srbija u četvrtfinalu 2

U prvom setu Srbija je povela sa 2:0, da bi Rusi dobili naredna tri gema i preokrenuli rezultat. Tada je usledila serija našeg tima koji je dobio četiri gema zaredom i poveo
sa 1:0.

U drugom setu Zimonjić i Troicki su poveli sa 3:0, a onda je usledila drama, jer su Kravčuk i Kuznjecov dobili pet uzastonih gemova. U deveton gemu ruski tim je imao čak
četiri set lopte, od čega tri vezane, ali je Troicki uspeo da sačuva koncentraciju i da dobrim servisima spreči protivnike da izjednače.

Nakon propuštene velike šanse ruski teniseri nisu uspeli da se oporave, pa su Zimonjić i Troicki dosta lako dobili taj brejk i poveli sa 2:0.

U trećem setu igralo se gem za gem do rezultata 4:4, a ona su srpski teniseri brejkom došli u šansu da završe meč i da odvedu tim u četvrtfinale, ali nisu uspeli. Rusi su napravili brejk sa nulom, da bi se potom ponovio epilog iz drugog seta, samo u izmenjenim ulogama.

Kada je Rusija u petom gemu četvrtog seta napravila brek i povela sa 3:2, činilo se da bi meč mogao da postane dramatičan, ali su Zimonić i Troicki na sreću odmah uzvratili ribrejkom, a meč su rešili u desetom gemu, kada su protivnicima još jednom oduzeli servis.

Tako je Zimonjić na najbolji način proslavio svoj 70. meč u Dejvis kupu, a reprezentacija Srbije još jednom se našla među osam najboljih selekcija sveta. Ukoliko u aprilu Đoković bude na svom prepoznatljivom nivou, naš tim će svakako biti favorit, ko god da mu bude protivnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari