Denver Jokiću brani da igra za Srbiju 1Nikola Jokić Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Fantastična sezona Nikole Jokića u dresu Denvera, uverila je sve u Nagetsima da budućnost kluba moraju da grade na kvalitetima srpskog asa.

Da bi naredne sezone dogurali do plej-ofa, u franšizi iz Kolorada nameravaju da tokom leta porade na fizikalijama popularnog Džokera i da ujedno stave veto na njegov nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu, uprkos tome što je Jokiću velika želja da zaigra za Srbiju na šampionatu Starog kontinenta.

– Generalno, odgovor na to pitanje u ovom trenutku nije poznat. Ideja je, naravno, bila da igra, ali dosta stvari se promenilo u toku sezone, jer je on od običnog igrača postao zaštitno lice franšize. Njegova odgovornost sada je mnogo veća i oni bi trenutno želeli da on leto provede na drugačiji način. Mislim da je samo ovo leto sporno, a da već sledeće i narednih pet ili deset neće biti, ali ovo jeste pod znakom pitanja i odgovor ćemo znati kad obavi razgovor s predstavnicima Denvera. Jednostavno, oni smatraju da bi Nikola morao da popravi fizičku spremu, a to ne bi mogao da uradi ako bi se odazvao reprezentaciji. On, ponavljam, ima veliku želju i videćemo šta će se desiti – ilustrativan je bio Miško Marić, menadžer Nikole Jokića, gostujući na televiziji „Pink“.

Evropsko prvenstvo 2017. održaće se od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbija će učešće početi u Istanbulu, gde će u Grupi D igrati protiv Velike Britanije, Rusije, Letonije, Belgije i domaćina. Završna faza kontinentalnog turnira takođe će biti održana u najvećem gradu Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari