Denver napustio stručnjak koji je doveo Nikolu Jokića 1foto twitter Denver

Igrački, Denver nije pretrpeo teške udarce od dolaska Nikole Jokića u Kolorado, međutim u upravljačkim strukturama preživljava radikalne promene. Ne tako davno, sa pozicije generalnog menadžera otišao je Arturas Karnišovas, a nedavno je objavljeno da su Nagetsi ostali bez još jednog važnog stručnjaka koji je odigrao značajnu ulogu prilikom dovođenja Nikole Jokića – Tima Konelija.

Karnišovas i Koneli činili su odličan tandem u Denveru. Dok je Litvanac bio na poziciji generalnog menadžera, Koneli je bio direktor košarkaških operacija.

U tandemu su povlačili niz odličnih poteza, uspeli su da kadrovskim rešenjima ojačaju ekipu u meri da se domogla plej-ofa 2019. posle niza sušnih godina.

Odlaskom Karnišovasa, Koneli je bio zadužen za sve bitnije poteze na košarkaškom tržištu. On je bio najvažniji prilikom dovođenja Erona Gordona, što je učinio konsultujući se sa Nikolom Jokićem.

Ipak, ponuda MInesote je bila takva da je odlučio da napravi zaokret u karijeri. Prema informacijama američkih novinara, Koneli je sa Vulvsima potpisao petogodišnji ugovor težine 40 miliona dolara.

Činjenica da će u Minesoti zarađivati duplo više nego li u Denveru negde i naznačuje razloge zbog kojih je posle devet godina napustio Nagetse.

ESPN tvrdi da mu je prvi čovek Denvera Džoš Kronki dao ponudu koja bi ga načinila jednim od najplaćenijih rukovodioca lige, ali je presudilo to što je Minesota odlučila da mu da i deo vlasništva nad klubom.

Koneli je u Koloradu od 2013. godine, kada je nasledio Masaja Udžirija koji je otišao u Toronto.

Dve godine kasnije angažovao je Majkla Melouna za trenera ekipe, a onda je na narednom draftu napravio, ispostaviće se, istorijski potez za klub, izborom Nikole Jokića sa 41. mesta.

Nedavno je u društvu Majka Melouna bio i u Somboru, kako bi Jokiću uručio MVP trofej. Stvario je sjajan odnos sa najkorisnijim igračem NBA, pojedini mediji iz Denvera pišu da ga je „voleo kao mlađeg brata“.

Pojedini igrači su već izrazili nezadovoljstvo putem društvenih mreža zbog Konelijevog odlaska, Jokić se nije oglašavao.

Uprava Nagetsa je ekspresno donela odluku po pitanju pozicije koju je Koneli ostavio upražnjenom. Na njegovo mesto dolazi Kalvin But. On je deo organizacije od 2017. godine, a od 2020. i generalni menadžer Denvera.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari