Denver pobedio Milvoki, Jokić na korak od tripl dabla 1Nikola Jokić Foto: Beta/AP/David Zalubowski

Košarkaši Denvera pobedili su noćas Milvoki sa 127:115 i prekinuli njihov niz od devet pobeda u NBA ligi.

U ekipi Denvera svih devetorica igrača koji su igrali postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Vil Barton sa 24 poena, osam asistencija i sedam skokova. Malik Bizli postigao je 16 poena, a srpskom košarkašu Nikoli Jokiću nedostajala je asistencija za tripl dabl učinak. On je meč završio sa 15 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Majkl Porter u pobedi je učestvovao sa 15 poena i 11 skokova, Monte Moris sa 14 poena, a Džerami Grant sa 10 poena i sedam blokada.

„Ovo je naša najbolja pobeda u sezoni. Ponosan sam na naše igrače. Vil Barton je bio izuzetan, Nikola, Džerami sedam blokada, mogu tako da nabrajam… Ovo je timska pobeda i pokazatelj karaktera ove grupe“, rekao je trener Denvera Majk Maloun.

Milvoki je pretrpeo tek treći poraz na svom terenu u sezoni, a najefikasniji u toj ekipi bio je Janis Adetokunbo sa 31 poenom, 16 skokova i devet asistencija. Kris Midlton dodao je 24 poena uz devet asistencija, a Erik Bledso 15 poena i sedam asistencija.

Los Anđeles Lejkersi odigrali su prvu utakmicu od pogibije svog bivšeg igrača, legende NBA lige Kobija Brajanta i izgubili od Portlanda sa 119:127. Brajant, njegova 13-godišnja ćerka i još sedam osoba poginuli su u padu helikoptera prošle nedelje u Kaliforniji.

Lebron Džejms je u dresu sa brojem 24 plakao dok je intonirana himna SAD, a pre utakmice je pročitao imena poginulih. On je okupljenima u Stejpls Centru rekao da je pripremio govor, izvadio je papirić, a onda ga je bacio na pod rekavši da će govoriti iz srca.

„Prvo što pomislim je porodica. Kad pogledam u hali, svi dišemo povređeni, slomljenih srca. Najbolje što možete je da se naslonite na ramena svoje porodice. Kobi je moj brat. Ono što smo uvek delili je volja za pobedom. Želim da nastavim njegovo nasleđe, ne samo ove godne, već sve dok budemo igrali košarku“, rekao je Džejms.

Na mestima pored terena na kojima su poslednji put sedeli Kobi Brajant i njegova ćerka Djijana ostavljene su ruže. Na velikom ekranu prikazane su fotografije poginulih, a košarkaši Lejkersa će do kraja sezone nositi na dresovima inicijale KB.

Portland je pobedio u Stejpls Centru predvodjen Demjanom Lilardom, koji je postigao 48 poena, uz 10 asistencija i devet skokova. Dobru partiju prikazao je i Hasan Vajtsajd sa 30 poena i 13 skokova, a Si Džej Mekalum sa 19 poena.

U ekipi Lejkersa Entoni Dejvis bio je najefikasniji sa 37 poena, 15 skokova i šest asistencija, Lebron Džejms postigao je 22 poena, 10 asistencija uz osam skokova, a Kajl Kuzma 17 poena uz 15 skokova.

Košarkaši Hjustona pobedili su Dalas sa 128:121 i naneli mu drugi uzastopni poraz. Roketse su predvodili Džejms Harden sa 35 poena, 16 skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte i Rasel Vestbruk sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova.

Najbolji u ekipi Dalasa bio je Kristaps Porzingis sa 35 poena i 12 skokova. Set Kari postigao je 16 poena, a Tim Hardavej 15. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao, kao ni slovenački košarkaš Luka Dončić.

U ostalim utakmicama Oklahoma je pobedila Finiks sa 111:107, a Nju Orelans je bio bolji od Memfisa sa 139:111.

Bruklin je pobedio Čikago sa 133:118, dok je šampion Toronto pobedio Detroit sa 105:92 i ostvario 10. uzastopni trijumf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari