Denver u ozbiljnim problemima, Nikola Jokić van stroja ali i kompletna startna petorka 1Foto: AP/Rick Bowmer

Nagetsi morali da prijave odsustvo najboljih igrača pred važan meč sa Filadelfijom.

Rutinirao je Denver Indijanu u poslednjem meču pred svojom publikom, međutim akumulirani umor nosilaca igre, nadograđen pretrpanim rasporedom utakmica i konstantnim putovanjima doveo je do toga da za derbi meč sa Filadelfijom Nagetsi prijave odsustvo kompletne startne petorke.

Meč sa Siksersima na programu je u noći između utorka i srede (1.30) a čitav događaj mogao bi da izgubi na značaju zbog zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju najbolji košarkaši aktuelnog NBA šampiona.

Denver je prijavio povrede svojih najboljih igrača: Nikolu Jokića muči kuk, Džamala Mareja potkolenica, Majkla Portera Džuniora levo koleno, Erona Gordona desna petna kost a Kentavijusa Koldvela Poupa vrat.

Svi oni upitni su za gostovanje u Pensilvaniji.

Naravno, postoji mogućnost da neko od njih i zaigra u Filadelfiji, a tačne informacije biće poznate tek neposredno pred početak meča.

Publika se nada da će na delu videti duel Džoela Embida i Nikole Jokića, aktuelnog MVP i vedetu Nagetsa koja je prestižno priznanje dobijala za 2021. i 2022.

godinu.

Nagetsi su na skoru 28-13 i zauzimaju treće mesto na Zapadu, dok je Filadelfija na istoj poziciji na Istoku sa 25 pobeda i 13 poraza.

Denver ima pozitivan skor na gostovanjima (11-9) a poslednji put je u Pensilvaniji slavio 15. marta 2022. (110:114).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari