Derbi na Marakani, Partizan u Lazarevcu 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Utakmicama Mladost – Radnik (0:2) i Metalac – Voždovac (0:1) u petak je nastavljeno takmičenje u Superligi Srbije u fudbalu. Derbi 6. kola kola igra se na stadionu „Rajko Mitić“ gde trećeplasirana Crvena zvezda dočekuje lidera na tabeli TSC, dok drugoplasirani Partizan gostuje Kolubari u Lazarevcu.

Crveno-beli se sa vodećim timom na tabeli domaćeg šampionata sastaju između dva duela sa Klužom u plej-ofu za Ligu Evrope, pa će trener Dejan Stanković morati da odmori neke prvotimce. Ipak, očekuje se da će se u startnoj postavi naći El Fardu Ben, koji je pogotkom protiv Kluža postao strani fudbaler sa najviše golova u istoriji srpskog fudbala.

Krilni napadač sa Komorskih ostrva je u najavi subotnje utakmice pozvao navijače crveno-belih da podrže svoj tim u jednom od najvažnijih mečeva u domaćem šampionatu.

„Pokazali su i protiv Kluža da su uvek uz nas, i onda kada je teško. Hoćemo da im se odužimo dobrom igrom. Videli ste i ove sezone koliko je titula važna i zato smo maksimalno fokusirani na mečeve u prvenstvu, kako bismo odbranili naslov šampiona“, izjavio je Ben.

Pomoćni trener crveno-belih Nenad Milijaš u najavi meča sa TSC istakao je koliko je bitno da Zvezda ostvari pobedu.

„Prvenstvo je tek počelo, a mi smo imali jedan kiks koji treba da ispravimo. TSC je trenutno prvi na tabeli, što dovoljno govori kakva su ekipa. Ući ćemo u tu utakmicu maksimalno, shvatiti ih ozbiljno i očekujem da ćemo zabeležiti pobedu“ rekao je Milijaš, a zatim se osvrnuo na ekipu iz Bačke Topole.

„Jačina i zaštitni znak TSC je grupa. Mada, više se bavimo time kako ćemo mi igrati“.

Bivši kapiten Crvene zvezde je saopštio da u ekipi neće biti Degenek, koji je povređen, a potom istakao golgeterski učinak Bena u crveno-belom dresu.

„Ben je apsolutno zaslužio da postane rekorder. Niko ga više ne smatra strancem, već domaćim igračem. Izuzetan je, pre svega kao čovek, a potom i kao igrač“ izjavio je Milijaš.

Trener golmana kluba iz Bačke Topole Silard Farago rekao je da je Zvezda apsolutni favorit, ali da će fudbaleri TSC dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat.

„Zvezda je već godinama najbolja ekipa u našoj zemlji, a o tome svedoči i činjenica da već pet uzastopnih godina igraju u evropskim takmičenjima. Na stadionu „Rajko Mitić“ uvek je teško, tamo ekipe ne idu da pobeđuju, ali mi ćemo pokušati da damo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo spremnu taktiku“ rekao je Farago.

„S obzirom na to da smo u prethodnih pet kola postigli 16 golova i u utakmici protiv Crvene zvezde ćemo pokušavati da napadamo i da postignemo gol. Biće teško svakako, ali imamo pravo da se nadamo“, izjavio je trener golmana TSC.

Klub iz Ljutice Bogdana saopštio je da će deca do 15 godina imati mogućnost da besplatno prisustvuju duelu sa TSC, a za njih je otvorena istočna tribina stadiona „Rajko Mitić“.

Superliga Srbije, 6. kolo

Mladost – Radnik 0:2 (0:0)

Metalac – Voždovac      0:1 (0:0)

Subota

Radnički 1923 – Čukarički      (16.55)

Crvena zvezda – TSC     (19.00)

Nedelja

Vojvodina – Novi Pazar (16.30)

Spartak – Napredak        (18.00)

Kolubara – Partizan       (21.00)

Ponedeljak

Radnički (N) – Proleter  (17.30)

Tabela: TSC 13, Partizan 12, Crvena zvezda 10, Radnik 9, Napredak 9, Voždovac 9, Radnički 1923 7, Čukarički 7, Kolubara 7, Radnički (N) 6, Vojvodina 5, Spartak 5, Metalac 4, Novi Pazar 1, Proleter 1, Mladost 0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari