Derbi u Nišu, Zvezda i Partizan gostuju 1Foto: STARSPORT

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se fudbalska Superliga Srbije. Lider šampionata Crvena zvezda gostuje Mladosti u Lučanima, a Partizan ekipi Bačke, dok se derbi 29. kola Superlige igra se u subotu u Nišu, gde se od 15 časova sastaju Radnički i Vojvodina.

Nišlije su trenutno na trećoj poziciji sa devet bodova više od Novosađana, pa je ova utakmica „lalama“ poslednja šansa da se uključe u trku za treće mesto i kvalifikacije u Ligi Evrope naredne sezone.

Podsetimo, posle vikenda ima još jedno kolo (u četvrtak) a onda dolazi do podele bodova i međusobnih duela osam timova iz gornjeg dela i osam iz donjeg dela tabele. Jedino u slučaju da se dogodi čudo i da Vojvodina izgubi i od Radničkog u Nišu i od Rada u Novom Sadu, a da Mladost savlada Crvenu zvezdu u Lučanima, a potom i Mačvu u Šapcu ili da Zemun slavi protiv Napretka kod kuće i Zvezde u gostima, doći će do promene učesnika u borbi za izlazak na evropsku scenu i borbi za opstanak.

Partizan u subotu prvi put u istoriji nastupa na stadionu „Slavko Maletin Vava“ protiv Bačke (prošle sezone igrali u Novom Sadu) i namerava da nastavi uspon forme i upiše peti trijumf u nizu. Sa druge strane, Bačka će pokušati da, slično kao protiv Zvezde (2:2) u prvom delu sezone, odigra dobar meč i dođe do iznenađenja koji bi im bio veliki korak u borbi za opstanak.

Trener Partizana Miroslav Đukić očekuje praznik fudbala na gostovanju Bačkoj i nada se petoj uzastopnoj pobedi.

– Sigurno je da nas u Bačkoj Palanci čeka fešta, praznik fudbala. Idemo tamo da „pritisnemo“ rivala, da uzmemo loptu, da se mi pitamo. Utakmica je bitna, jer dolazi posle reprezentativne pauze, protivnik je težak, pogotovo kod kuće, ali želimo pobedu i da nastavimo gde smo stali – rekao je Đukić.

Trener crno-belih je zadovoljan „stanjem“ u klubu, ali ne i u srpskom fudbalu.

– Atmosfera je prava, vrhunska, svesno smo da samo kao ekipa možemo da ostvarimo naše ciljeve. Trudimo se da stvorimo automatizme u napadu, popravimo realizaciju, ali kod nas je jako teško, pošto su tereni loši, zavisi od vremena, kalendara… Iz toga ugla prvenstvo nije regularno, jer vam sve zavisi šta vas „zakači“ i u kakvim uslovima ćete igrati u Nišu, Kruševcu ili Ivanjici – tvrdi Đukić.

Dan kasnije, fudbaleri Crvene zvezde putuju u Lučane Mladosti koja ima samo teoretske šanse da izbori mesto u plej-ofu. S druge strane crveno – beli u ovaj meč ulaze sa željom da zadrže veliko rastojanje u odnosu na Partizan. Izabranici Vladana Milojevića, nakon eliminacije iz Kupa i kiksa protiv Napretka u prvenstvu žele da uđu u novu pobedničku seriju.

Raspored i tabela

Rad – Voždovac (sinoć)

subota

Borac – Mačva 15.00

Radnički Niš – Vojvodina 15.00

Radnik – Javor 15.00

Zemun – Napredak 15.00

Bačka – Partizan 15.30

Nedelja:

Čukarički – Spartak 17:00

Mladost – Crvena zvezda 17.00

TABELA: (plej-of) Crvena zvezda 73, Partizan 61, Radnički Niš 49, Čukarički 47, Spartak 46, Voždovac 43, Napredak 42, Vojvodina 40, (plej-aut) Mladost 35, Zemun 34, Radnik 33, Bačka 30, Mačva 28, Javor 22, Rad 21, Borac 20.

30. kolo (5. april): Mačva – Mladost, Crvena zvezda – Zemun, Napredak – Radnički, Vojvodina – Rad, Voždovac – Čukarički, Spartak – Radnik, Javor – Bačka, Partizan – Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari