Novak Djokovicfoto EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:4, 7:6(4)) u setovima na startu Završnog turnira za nešto više od 90 minuta igre, dok je isto isto učinio i Andrej Rubljov protiv sunarodnika Danila Medvedeva.

Zbog toga će susret između dvojice tenisera biti derbi koji će direktno odlučiti o prvom putniku u polufinale iz „grupe smrti“.

Ruski teniser Andrej Rubljov izuzetno je bio srećan zbog načina na koji je uspeo da pobedi Danila Medvedeva u prvom kolu crvene grupe ATP finala u Torinu.

„Ne znam da li mi je ovo najveća pobeda u karijeri, ali je svakako možda i najznačajnija jer je ostvarena protiv jednog od najboljih igrača na svetu i gren slem šampiona. Emotivno je bilo teško danas jer je bilo toliko dramatično, a uspeo sam da se oporavim posle načina na koji sam izgubio prvi set. Obično posle tako nečeg mislim da ne bih speo da pobedim. Sad ne samo da sam pobedio, nego je to bio i taj brejk trećeg seta, i opet sam ispustio vođstvo. Ovakav scenario, ovakva pobeda je novost za mene“, rekao je Rubljov, koji je propustio sedam set lopti i vođstvo 6-2 u taj brejku u prvom setu.

U dosadašnjem delu karijere su se sastajali samo dva puta, a međusobni skor je 1:1.

Na istom ovom mestu, u Torinu 2021. godine slavio je Đoković na završnom mastersu sa 2:0 u setovima, dok je Andrej Rubljov uzvratio u finalu Serbia Opena kada je savladao srpskog asa sa 2:1 u setovima.

Srpski teniser Novak Đoković ima šansu na Završnom Mastersu da osvoji šestu titulu.

„Naravno da sam svestan toga, uvek je veliki motiv pisati istoriju ovog sporta. To ne utiče na ceo pristup jer sam dovoljno iskusan, znam kako da se spremim, ali jesam svestan te mogućnosti- Zadovoljstvo je i čast opet biti u toj poziciji“, zaključuje srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari