Desetkovani izlaze na crtu Vilbekinu 1Foto: STARSPORT

Iako su protiv Fenerbahčea doživeli četvrti uzastopni poraz u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde i dalje formalno imaju šanse za plasman u plej-of jer ih od osmoplasiranog Žalgirisa dele samo dve pobede.

Faktički stvari stoje mnogo lošije, crveno-beli su u Istanbulu izgubili još jedan meč u finišu, po ko zna koji put su se ponovile iste boljke u organizaciji napada u odlučujućim trenucima. Još jednom je asistencija bilo manje nego izgubljenih lopti (14-15) i nije bilo igrača ili akcije za samu završnicu, pa čak poslednja tri i po minuta nisu postigli nijedan poen od dva bacanja Pantera.

Da stvari budu još lošije, listi povređenih, na kojoj su Dobrić i DŽenkins pridružio se i Marko Jagodić Kuridža koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Fenerbahčeom.

S druge strane, Makabi je u punom naletu, u prošlom kolu na svom parketu naneli su poraz Efesu i domogli se četvrte pozicije koja znači prednost domaćeg parketa u plej-ofu.

Biće to deseti sudar ove dve ekipe u Evroligi, „ponos Izraela“ vodi 5:4, a u prvoj utakmici ove sezone Makabi je u Tel Avivu ubedljivo slavio posle produžetka (84:69), iako je na kraju regularnog dela Zvezda imala šut za pobedu.

Glavne napadačke poluge Makabija su Skoti Vilbekin i Aron DŽekson, a ekipa se nalazi u seriji od pet uzastopnih pobeda.

Trener crveno-belih Dragan Šakota koji se vraća na klupu posle još jednog propuštenog gostovanja smatra da je Makabi u top formi.

„Imaju svoj način igre, izuzetno su agresivni, igraju tvrdo slično Efesu sa puno bekova koji imaju slobodu u igri. Jasno je da je to ekipa pravljena za visok plasman i cilj im je F4. Biće to zanimljiv duel, naša publika će videti i jednu buduću zvezdu, sina našeg nekadašnjeg igrača Avdije. I mi imamo naše ciljeve i adute, i očekujem dobru utakmicu“, rekao je Šakota.

Dejan Davidovac naglašava da je druga utakmica u „duplim programima“ Evrolige uvek posebno teška bez obzira ko je protivnik.

„Makabi ove sezone igra izvanredno imaju 19 pobeda i pokazali su da imaju odličan tim koji igra dobro i bez Tarika Bleka i Kaspija. Igraju brzo, sa puno skokova, postižu puno poena iz tranzicije. U sredu su pobedili ekipu Efesa i u Beograd stižu sa puno samopouzdanja. Neće nam biti lako, imamo i nekoliko igrača koji su povređeni a znače puno za našu igru, ali bez obzira na sve rečeno, želimo da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede“, izjavio je Davidovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari