Dijabate: Mama mi je rekla da potpišem za Partizan 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fuseni Dijabate, poslednji strani fudbaler koji je u letnjem prelaznom roku došao u Partizan, rekao je na zvaničnom predstavljanju da mu je majka sugerisala da prihvati ponudu crno-belih.

„Kada su me direktor i trener pozvali osećao sam veliko zadovoljstvo i počast da se toliko od mene očekuje. To je samo po sebi bio dovoljan razlog da pređem ovde. Moja majka se razume u fudbal i sugerisala mi je da prihvatim i dala mi je svoj blagoslov“, izjavio je reprezentativac Malija, a zatim dodao da mu je čast to što je postao igrač Partizana:

„Velika je privilegija biti prihvaćen na ovaj način od kluba kao što je Partizan. Stidljiv sam, pa ne znam šta bih više rekao“, rekao je napadač koji bi mogao da debituje već u meču prvog kola Superlige protiv Javora u Ivanjici.

Dijabate je izjavio da se nada da će mu igranje u Partizanu pomoći u daljoj karijeri.

„Nisam veliki poznavalac srpskog šampionata. Poznavao sam Partizan zato što sam ih video prošle sezone i ostavili su na mene dobar utisak iako nisam znao mnogo o njima. To me je podstaklo da dođem da pomognem. Video sam da je to na obostranu korist. Meni igranje u Partizanu pomaže na mom putu ka Evropi“.

Reprezentativac Malija otkrio je da su i neki drugi klubovi želeli da ga angažuju, ali da je na njegovu odluku da dođe u Humsku uticao i drugačiji pristup čelnika crno-belih.

„Imao sam nekoliko ponuda, ali mi nisu značile kao Partizanova. Razlog je u tome što su drugi slali posrednike, a Partizan je zvao direktno“, dodao je novi igrač crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari