Dijabate se ne javlja ni agentu, Partizan ostao u čudu 1(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Floskula da je važno ne samo kakvog igrača dovodite, već, pre svega, čoveka ispostavila se potpuno tačna na primeru Fusenija Dijabatea.

Potencijalni reprezentativac Malija nije se pojavio u klubu na početku priprema. Pokušavali su iz Partizana da stupe u kontakt sa svojim igračem, međutim u tome nikako nisu uspevali.

Nije sporno da Dijabate želi da promeni sredinu. Navodno, postoji zainteresovanost jednog francuskog povratnika u Ligu 1, međutim način na koji pokušava da raskine ugovor sa crno-belima, najblaže napisano, krajnje je nekorektan.

U Partizanu su, praktično od njegovog dolaska u Humsku, imali razumevanja za nestašluke, česta kašnjenja na treninge, odnosno početak priprema.

Prethodnik Igora Duljaja na klupi Partizana, Gordan Petrić takođe se suočavao sa sličnim problemima. Ipak, trenutna situacija još je složenija, s obzirom na to da se fudbaler iz Malija ne javlja ni svom agentu.

– Nema nikakvih informacija i dalje. U kontaktu smo i sa njegovim agentom Majklom Silvestreom, ne javlja se ni njemu. Nenormalna stvar, ali šta da se radi – priznao je Ivica Kralj, sportski direktor Partizana, da fudbaler u potpunosti ignoriše sovje profesionalne obaveze.

U razgovoru za Mozzart sport, Kralj je potvrdio da je protiv Dijabatea pokrenuti disciplinski postupak, kao i da uopšte nije siguran da li bi klub prihvatio bilo kakvo obrazloženje nedolaska na pripreme, čak i kada bi se fudbaler predomislio i vratio u Beograd.

– Ne znamo ni da li će se vratiti. Disciplinski postupak je pokrenut, sad šta dalje, kako, to je situacija u kojoj nikada nismo bili. Baš onako čudno nešto, tako da ćemo videti kako će se odvijati. Dakle, ni plus ni minus u odnosu na situaciju od pre 20 dana.

U slučaju Nemanje Jovića, fudbaler nije na pripremama zato što je tužio klub. Ipak, Ivica Kralj smatra da odnosi mogu da se izglade.

– Ubeđen sam da to može nekako da se reši, da je možda sa njegove strane bilo nekog nesporazuma. Uvek za svakoga ima mesta u timu, suludo je to i pričati, to je dete Partizana. Malo je situacija čudna, da se to desi tako, ali o tom – potom. Daj Bože da se desi promena, pa ćemo lako uvek razgovarati i dogovarati šta je najbolje za klub, pre svega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari