Dileme više nema - Naser Điga ostaje u Crvenoj zvezdi 1foto:Starsport

Crveno-beli odlučili da otkupe ugovor talentovanog štopera od švajcarskog Bazela.

Naser Điga je u međuvremenu dobio i srpski pasoš tako da ga trener Vladan Milojević može koristiti i kao bonus u domaćem prvenstvu, što je svojevrstan nonsens i ruganje pravilu koje je zamišljeno kako bi se afrimrisali mladi srpski fudbaleri.

Prema pisanju švajcarskog Blik-a, Crvena zvezda je rešila da otkupi reprezentativca Burkine Faso, verovatno zadovoljna onime što je prikazao tokom aktuelne sezone.

Iako se nije ustalio u startnoj postavi Barak Bahar, kao i Vladan Milojević koristili su ga u raznim formacijskim varijantama.

Điga je imao dobrih izdanja, ali i onih vrlo prosečnih u kojima je demonstrirao nedostatak brzine i adekvatne anticipacije, međutim u Ljutice Bogdana su, izgleda, rešili da sa njime rizikuju, plate Bazelu dogovorena 2.000.000 evra definisana kada je sklapan ugovor o pozajmici prošlog leta.

Crvena zvzeda ima rok da do 15. maja potvrdi odluku da će otkupiti Đigin ugovor.

On je ove sezone odigrao 26 utakmica u crveno-belom dresu, od kojih šest u Ligi šampiona.

Zimus je nastupao za svoju reprezentaciju na Kupu afričkih nacija.

Igrački je stasavao u Viteseu iz svoje zemlji, a njegove partije u Kupu afričkih nacija do 21 godine 2021. bile su dovoljne da ga sa 19 godina otkupi švajcarski Bazel. Ipak, nije uspeo da se ustali u prvom timu, pa je poslat na pozajmicu u  Nim (druga liga Francuske) za koji je odigrao 21 utakmicu.

Letos je stigao kao rešenje za poslednju liniju Crvene zvezde nakon odlaska Strahinje Erakovića u Zenit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari