Dva Dinama kvare Zvezdine planove za Ligu šampiona 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Direktan plasman Crvene zvezde u Ligu šampiona uveliko ugrožava serija pobeda Šahtjora u Ukrajini, a od minulog vikenda prvaku Srbije ne odgovara ni stanje u prvenstvu Hrvatske.

Rijeka više nije lider posle poraza od Lokomotive, Dinamo ima bod više i psihološku prednost pred rasplet šampionske trke.

Situacija u Ukrajini još je nepovoljnija po Crvenu zvezdu. Šahtjor održava četiri boda prednosti u odnosu na kijevski Dinamo.

Kako bi Crvena zvezda imala mesto u Ligi šampiona bez jednog kvalifikacionog kola, neophodno je da šampioni svojih zemalja ne budu Dinamo iz Zagreba i Šahtjor.

I ne samo to, potrebno je da u Češkoj ne slavi Slavija, u Danskoj Kopenhagen i Grčkoj Olimpijakos. Tamo je trenutna situacija povoljna po Zvezdu, piše Sport Klub.

Sparta ima četiri boda više od Slavije, takođe i Brondbi od Kopenhagena. Neizvesno je Grčkoj, sve će biti jasnije posle duela Olimpijakosa i PAOK-a 12. maja. I dalje je lider i glavni favorit za titulu AEK, iako je izgubio u Solunu u burnoj utakmici.

Za razliku od prethodne sezone, odlučeno je da mesto u grupnoj fazi koje otvara šampion Evrope kroz plasman u domaćem prvenstvu ne popunjava prvak 11. zemlje na nacionalnoj listi UEFA, što je direktno oštetilo Srbiju.

Mesto u Ligi šampiona pripada prvaku sa najvećim koeficijentom, od zemalja koje ne daju direktnog učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari