Direktor Australijan opena o deportaciji Novaka Đokovića: Uradili smo sve što je bilo do nas, očekujemo ga naredne nedelje 1EPA-EFE/DAVE HUNT

„Posipaće se pepelom“ svi oni koji su prošle godine imali odnos prema Novaku Đokoviću nedostojan statusu, imenu i gospodstvenošću najboljeg tenisera današnjice. Tadašnja Vlada Australije odlučila je da deportuje Đokovića i ne dozvoli mu da se takmiči na Australijan openu.

Vremena su se promenila, u međuvremenu je i Vlada Australije dobila nova personalna rešenja, daleko razumnija i svesnija posledica učinjenog od strane političke garniture željne populizma i veštački dobijenih poena tokom pandemije korona virusa.

Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju, uskoro bi trebalo da sleti na australijski kontinent i prvo zaigra u Adelejdu, a potom i na Australijan openu, koji je na programu od 16. do 29. januara.

O povratku srpskog tenisera u Melburn govorio je Kreg Tajli, direktor Australijan opena.

„Fokusirani smo na dobrodošlicu Novaku. Stiže sledeće nedelje. Igraće u Adelejdu i onda na Australijan openu. Pričao sam sa njim tokom godina, veliki je šampion. Igra najbolji tenis i biće favorit. Popularan je u Australiji, ima veliku bazu navijača“, rekao je Tajli za „Times of India“.

Mnogo se pričalo o problemima Novaka prošle zime, a sve je okončano njegovom deportacijom.

„Poslednje dve godine su bile teške za sve u svetu, ne samo na Australijan openu. Ako se vratite korak unazad i pogledate, te okolnosti su bile van naše kontrole. Da li bismo voleli da se to nije dogodilo? Apsolutno. Da li smo uradili sve što je bilo do nas u tom trenutku? Da, jesmo“, tvrdi Tajli.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari