Direktor Australijan opena: Srđanu Đokoviću nije zabranjeno da prisustvuje finalu 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Direktor Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu Kreg Tajli rekao je da Srđanu Đokoviću, ocu srpskog tenisera Novaka Đokovića, nije zabranjeno da prisustvuje današnjem finalu, pošto nije prekršio nijedno pravilo turnira.

Otac srpskog tenisera dobio je oštre kritike pošto se prošle sedmice posle pobede njegovog sina protiv Rusa Andreja Rubljova ispred Rod Lejver Arene slikao sa navijačem koji je držao zastavu sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Zbog toga nije prisustvovao polufinalnom meču protiv Amerikanca Tomija Pola, a ne može se ni danas videti na tribinama tokom finala protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

„To je njegova odluka. Pustićemo ga da sam odluči. Nije prekršio nijedno pravilo turnira“, rekao je Tajli za australijski Asošiejted pres.

On je rekao su navodi o Srđanu Đokoviću „obmanjujući“ i da su „iznete velike pretpostavke“.

„To je zaista važno pošto ono što je napisano da je on (navodno) rekao nije bilo tačno i mislim da se ljudi povlače od toga. Šteta što su iznete ogromne pretpostavke“, dodao je Tajli.

On je rekao da postupci oca srpskog tenisera nisu bili namerni i da on nije nameravao da nanese štetu bilo kome. Naveo je da su srpski navijači bili sjajni tokom čitavog turnira i da su mu davali ton.

„Lično ga poznajem, a njegova porodica je očajna zbog onoga što se dogodilo. Nije bilo namerno i slažem se sa njim da nije nameravao nikome da nanese štetu“, naveo je Tajli.

On je rekao da navijači koji podržavaju rat u Ukrajini nisu dobrodošli na Melburn park.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari