Direktor Australijan opena: U kontaktu sam sa Novakom, ali ne odlučujem da li će moći da igra u Malburnu 1foto EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Osvajanjem Vimbldona, Novak Đoković se teniski revitalizovao u meri da je njegova nepobedivost na Centralnom terenu postala tema broj jedan u svetskim okvirima. I dok se uveliko priča o tome da li će moći da grend slem misiju nastavi na US openu, javnost se već bavi perspektivom učešća na narednom Australijan openu.

Kreg Tajli, dokretor Australijan opena, u razgovoru za Sport klub, otkrio je da je veliki poštovalac Novaka Đokovića, kao i da je uživao u njegovim pobedama na Vimbldonu.

Australija je nedavno promenila vladu što je tenisku javnost navelo na razmišljanje da bi mogla da promeni pristup i tretman prema nevakcinisanim teniserima tokom idućeg Australijan opena.

Novaku je zbog deportacije u januaru mesecu izdata zabrana boravka u Australiji u naredne tri godine, ali bi ista mogla da bude ukinuta ukoliko se vodeći političari te zemlje dozovu pameti.

 

„Mislim da mi dajemo sve od sebe. Jasno, nije moja odluka da li će on moći da igra na Australijan openu, ali Novak je uvek dobro došao, zna da mnogo ljudi u Australiji voli da ga gleda kako igra“, razmišljanja je Tajli.

Direktor grend slema u Melburnu ne želi da se bavi prognozama, s obzirom na to da je do januara 2023. ostalo još dosta vremena i da bi okolnosti mogle da se promene.

„Na drugima je da donesu odluku, ali do Australijan opena naredne godine ima još mnogo vremena. Mislim da bi svi trebalo sada da uživaju u njegovoj pobedi na Vimbldonu.“

Tajli je uživao u mečevima Novaka Đokovića na Vimbldonu, posebno u finalu, uprkos tome što je Srbin do sedmog grend slema na travi došao upravo protiv njegovog zemljaka Nika Kirjosa.

 

„Novak je igrao izvanredno i apsolutno je zaslužio da pobedi. Igrao je fantastično, srećan sam zbog njega i njegovog tima. Bila je ovo teška godina, ali praktično je nepobediv na Centralnom stadionu.“

Direktor Australijan opena je otkrio da je u kontaktu sa timom Novaka Đokovića.

„Sada sam im čestitao na neverovatne dve nedelje, izvrstan je posao Novak obavio.“

Australijan open naredne godine na programu je od 16. do 29. januara, a Đoković bi potencijalno mogao da pokuša da osvoji desetu titulu u Melburnu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari