Diskriminacija ili baš loša šala 1Foto: Privatna arhiva

Idi kući, spremaj ručak. Dopisnica Sportskog žurnala iz Kruševca Sanja Milutinović tvrdi za Danas da joj je ovako odgovorio trener Napretka Milorad Kosanović na novinarsko pitanje koje čak nije bilo upućeno njemu tokom konferencije za medije povodom meča protiv Crvene zvezde.

– Pitanje u vezi sa time da li je ekipa u meču prošlog kola protiv Proletera trebalo da igra dugim loptama kako bi prevazišla problem lošeg terena uputila sam fudbaleru Napretka Enveru Alivodiću. Gospodin Kosanović je u tom trenutku pitao Valentinu Vasić, PR menadžerku kluba, da li može da napusti konferenciju jer ne može više da sluša gluposti, a meni je poručio da je bolje da idem kući i da spremam ručak. Pošto sam bila pogođena tim rečima jer je u pitanju očigledna diskriminacija, odgovorila sam mu da je nadmen kao Murinjo, na šta mi je on uzvratio sa: „marš tamo“, a potom i raznim uvredama koje čak ni ne bih spominjala javno, ali su ih čuli svi koji su bili prisutni – priča Milutinovićeva.

Ona objašnjava da joj trener Napretka još uvek nije oprostio zbog izjave koju je dao još u martu prošle godine, takođe posle meča sa Crvenom zvezdom koji završen 1:1.

– On je posle tog meča izjavio da Zvezda nije znala gde udara poslednjih pola sata. Posle mu je zasmetalo što je ta rečenica, kao najzanimljiviji deo izjave, preneta u prvom planu, pa se izvinjavao stručnom štabu, igračima i navijačima Zvezde, tvrdeći da sam ja to izmislila. Međutim, lako je dokazano da nisam ništa izmislila pošto je postojao video snimak, nije našao za shodno da se i meni izvini – dodaje Milutinovićeva.

Iz FK Napredak za sada nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija povodom ovog incidenta, a ostaje da se vidi da li će Fudbalski savez Srbije imati šta da kaže.

– Gospodina Kosanovića cenim kao trenera, a svaki novinar će priznati da je on veoma zahvalan sagovornik. Međutim, bilo je to što je bilo u martu i on od tada misli da ima problem sa mnom, a ustvari ima problem sa istinom. Nikada ga nisam vređala ili omalovažavala, već sam samo radila svoj posao. Žao mi je što je došlo do svega ovoga, ali nema dileme da sam kao žena žrtva diskriminacije. Razmišljam da možda podnesem tužbu, mada mislim i da bi Fudbalski savez Srbije trebalo da reaguje i spreči da se ovako nešto ponovi – zaključuje Milutinovićeva.

Kosanović: Nisam hteo da vređam

Trener Napretka Milorad Kosanović objašnjava za Danas da nije želeo da se njegove reči protumače kao diskriminacija.

– Sada je cela ta priča malo previše naduvana. Nisam nikoga hteo da vređam, ispalo je veoma glupo. Ja sam već krenuo da izlazim sa konferencije pošto više nije bilo pitanja za mene. Novinarka je postavila pitanje Alivodiću, a ja sam joj u prolazu kod vrata u šali, onako šeretski rekao: „Ma pusti sve ovo, idi kući spremaj ručak“. Nisam hteo da je vređam već da napravim štos, da se ne nervira suviše oko svega. Žao mi je što su moje reči pogrešno protumačene, ali zaista nisam imao nameru da vređam, iako svi znaju da me ona konstantno provocira – tvrdi Kosanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari