Đere bolji od Ćorića na startu Rima 1Foto: EPA-EFE/ CHEMA MOYA

Spski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo Mastersa u Rimu pobedom nad hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem sa 2:1 u setovima (6:2,6:7,6:2).

Na samom staru meča Ćorić je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Đere poveo.

Već u sledećem gemu smo videli brejk Đerea, da bi u narednom srpski teniser potvrdio brejk, pa je na semaforu stajalo 3:0 u gemovima za srpskog tenisera.

U četvrtom gemu prvog seta Ćorić se “upisao na semafor”, da bi u narednom gemu Đere bio siguran na svoj servis.

Naredni gem je pripao Ćoriću, da bismo u sedmom gemu videli veliku borbu između dva tenisera, ali je Đere spasio čak tri brejk lopte protivnika i došao do gema, a nakon sledećeg brejka i do seta.

U drugom setu smo videli veliku borbu, a pobednika druge deonice igre odlučio je taj-brejk.

U prvih šest gemova drugog seta obojica tenisera su držala svoj servis bez većih problema, da bi smo prvi brejk videli u sedmom gemu i to od strane Borne Ćorića.

I kada se činilo da bi Ćorić set lagano mogao privesti kraju, pojavio se Đere sa sjajnom igrom u desetom igrom i brejkom stigao do izjednačenja u gemovima 5:5.

Svako od tenisera je osvojio još po jedan gem na svoj servis, pa se ušlo u taj-brejk, a u njemu je mnogo bolje odigrao Borna Ćorić koji ga je rešio u svoju korist 7:3.

U trećem setu nije bilo nikakvih dilema.

Laslo Đere je podigao igru na još viši nivo i lako osvojio poslednju deonicu igre sa 6:2 u gemovima, te se sada okreće narednom protivniku na Mastersu u Rimu, a to će mu biti Sten Vavrinka koji je ranije danas savladao Rejlija Opelku sa 2:1 u setovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari