Đere: Nikom ne želim da poklonim pobedu pa ni Novaku 1Laslo Đere. Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Laslo Đere će prvi put na Ju Es openu igrati u trećem kolu, a za taj ispit je dobio najtežeg mogućeg protivnika.

Sastaće se s Novakom Đokovićem, povratnikom na prvo mesto svetske liste, osvajačem 23 trofeja na turnirima za grend slem.

Do sada u se sastali samo na šljaci u Beogradu prošle godine, kada je Đoković u drugom kolu pobedio s mukom – 2:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).

„Nema mnogo tajni, on je najbolji svih vremena, trenutno u najboljoj formi od svih, što je pokazao u Sinsinatiju. Ne mogu da imam ogromna očekivanja, ali daću sve od sebe, trudiću se. Cilj mi je da izađem sa istim stavom kao u svakom drugom meču, sa istim fokusom, a da ne razmišljam ko je s druge strane mreže“, rekao je Đere i dodao:

„Imam iskustva sa top 10 igračima, igrao sam i s Noletom i Alkarazom, s još mnogima. Ne smem da izađem kao da sam već izgubio, tako oni često dobijaju mečeve, u svlačionici. U prošlosti sam uspevao često da izađem sa verom i određenom dozom samopouzdanja, ali Noleta je najteže pobediti, on je najteži rival za zamisliti“.

Đere ističe da će se truditi da primeni sve u čemu je napredovao u poslednje vreme.

„Nema sad prostora da se menja ni teniski ni psihički, radio sam na raznim stvarima i ovo je prilika da to pokažem na delu. To će biti glavni cilj. Ne želim ni njemu ni bilo kome drugom da poklonim pobedu“.

Igraće se na stadionu Artur Eš, najvećem u svetu tenisa.

„Imao sam mečeva na velikim stadionima, sa Nadalom na Rod Lejveru, na Šatrijeu sa Zverevom i Medvedevom, kao i Dejvis kup u Francuskoj. Neću biti pod utiskom, to neće biti problem, uživaću“.

U drugoj rundi je Đere deklasirao Igoa Gastona sa 6:1, 6:2, 6:3.

„Zadovoljan sam što sam brzo završio i bez komplikacija. Nezgodan je protivnik, pokazuje da mu nije stalo i da se predao, a u stvari nije tako, tako me je i dobio prošli put kada smo igrali. Nije igrao najbolje što može, a ja sam nastojao da ostanem koncentrisan do kraja, jer on ume da preokrene“.

Posle četiri uzastopna poraza u prvim kolima, Đere je sada došao do treće runde u Njujorku.

„Najbolja grend slem godina, po drugi put u trećem kolu, srećan sam. Nije bilo lako, ali tu sam gde sam“, zaključuje Laslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari