Đirona nastavlja da sanja o tituli, Barselona poražena i ponižena u derbiju kola 1Foto: EPA-EFE/Siu Wu

Pobeda Đirone u španskoj Primeri više nije nikakva novost, a nakon demoliranja Barselone na Monžuiku (4:2) u okviru 16. kola, izabranici Mičela jasno su svima stavili do znanja u Špnaiji da će se ove sezone boriti za titulu.

Jer ne samo da se nalaze na prvom mestu na tabeli sa 41 osvojenim bodom, već su ih ove sezone nadigrali samo „kraljevići“ koji su ih sa 3:0 nadigrali na njihovom „Montiliviju“.

To im je ujedno i jedini poraz u ovoj sezoni, a čini se da samo Real može da im se suprostavi u ovoj sezoni.

A večeras su u katalonskom derbiju u potpunosti razbili fudbalskog giganta i još jednom pokazali da desetine miliona evra uloženih u tim u letnjem prelaznom roku ne znači ujedno i zagarantovan uspeh unapred.

Ukrajinac Artem Dovbik je pogotkom u 12. minutu posle sjajne kontre doneo prednost gostima, a kada je Robert Levandovski ubrzo doneo izjednačenje malo ko je verovao da skupoceni projekat Đoana Laporte neće ubedljivo slaviti na ovom meču.

Pa ipak, takav stav nisu imali i fudbaleri Đirone koji su ubrzo zaigrali kao i na početku utakmice, a potom su i ponovo poveli kada je Migel Gutijerez sa ivice šesnaesterca spoljnom lansirao loptu u mrežu Injakija Penje.

Rezervista Valeri je postigao gol odmah pošto je ušao u igru sa klupe u 80. minutu, a spretniji je bio od Žila Kundea, pa je izašao „1 na 1“ sa Penjom i lako ga matirao.

U finišu meča Ilkaj Gundogan je vratio nadu Barsi da može da stigne do boda, ali je u poslednjim trenucima meča fenomenalni urugvajski internacionalac Kristijan Stuani matirao Penju nakon jedne kontre i doneo ogromnu radost navijačima Đirone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari