Đoković broj jedan na Australijan openu 1Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Iako Australijan open počinje tek za mesec dana kladionce su već izbacile kvote po kojima je Novak Đoković prvi favorit za osvajanje. Ovo doduše ne čudi ako se zna da je srpski teniser imao sezonu iz snova u kojoj se vratio na prvo mesto ATP.

Podsetimo, Đoković je prvi deo prethodne sezone započeo veoma loše zbog povrede lakta. Sve do sredine godine mučio se čak i sa rivalima koji su bili daleko ispod njega na ATP listi. Međutim, preokret je usledio kada je osvojio Vimbldon, a potom i US open. Iako je na završnom turniru u Londonu izgubio u finalu, Đoković će sigurno na Ozi openu biti prvi nosilac, a po kladionicama i glavni favorit za pehar.

Da je Đoković opravdano favorit broj jedan tvrdi i bivša teniserka Anabel Kroft.

– Rekla bih da je Novak favorit na osnovu onoga što smo videli ove godine, ali predsezona je uvek interesantan period jer teniseri dodatno rade na svojoj igri. Đoković je imao sjajnu godinu i sigurno će učiniti sve što može da novom grend slem titulom otvori novi sezonu – rekla je Kroft.

Najveća enigma uoči sledeće sezone biće Rodžer Federer. Dok su neki mišljenja da je Švajcarac sa 37 godina zreo za završetak karijere, Kroft upravo veruje u suprotno.

– Mislim da Federer još nije za penziju. I dalje uživa u tenisu. Pre tri ili četiri godine mučio se s povredom leđa i sećam se da je rekao: „Vi, novinari, biste želeli da me pošaljete u penziju. Iako gubim mečeve, volim da igram tenis“. Zbog toga mislim da će igrati dok uživa i dok njegova žena može da podnese putovanja i sve ostalo. Igraće još nekoliko godina, to je sigurno – zaključila je Kroft.

Čuvena teniserka naglasila je i da će Rafael Nadal posle oporavka od povrede biti pod velikim pritiskom od starta sezone jer će morati da „juri“ Novaka Đokovića na prvom mestu. Španac, po njenom mišljenju, sada ima dodatni pritisak da od starta mora da krene svom snagom, pošto tek u drugom delu sezone neće morati da brani mnogo poena.

Neki novi klinci

Anabela Kroft je istakla i da će naredna sezona biti veoma zanimljiva jer više mladih tenisera ulazi u životnu formu.

– Mladi teniser krče svoj put i videćemo mnogo toga od Zvereva, Hačanova, Cicipasa, De Minora, Ćorića, Tima… Biće zanimljivo videti da li Zverev može da zadrži zalet koji je uhvatio na kraju sezone – navela je Kroft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari