Đoković, Federer, Osaka, Barti na spisku učesnika olimpijskog turnira 1FotoEPA-EFE/NEIL HALL

Srpski teniser Novak Đoković, Švajcarac Rodžer Federer, Australijanka Ešli Barti i Naomi Osaka iz Japana na spisku su učesnika predstojećeg olimpijskog turnira u Tokiju, saopštila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF).

ITF je, međutim, saopštio da su „takmičarske liste podložne promenama“.

Teniski savez Srbije nedavno je saopštio da je prvi teniser sveta na spisku učesnika, što je ITF danas potvrdila.

Đoković je nedavno najavio da će pokušati da osvoji zlatni slem, nešto što je uspelo samo Štefi Graf 1998. godine, da osvoji sva četiri grend slem turnira i zlatnu olimpijski medaju u istoj godini.

Đoković je ove godine osvojio oba grend slema, Australijan open i Rolan Garos, a u petak bi trebalo da igra meč trećeg kola na Vimbldonu.

Federer je prošlog vikenda rekao da će sa odlukom o učešću na Olimpijskim igrama sačekati dok se ne završi Vimbldon.

Olimpijske igre počinju 23. jula u Tokiju.

Sedam od prvih 10 igrača na ATP i WTA listi su na spisku učesnika.

U ženskoj konkurenciji tu su Barti (1), Osaka (2), Beloruskinja Arina Sabalenka (4), Ukrajinka Elina Svitolina (5), Kanađanka Bjanka Andresku (7), Iga Švjontek iz Poljske (9) i Čehinja Petra Kvitova (10).

Na listi nisu Amerikanka Serena Vilijams i Simona Halep iz Rumunije.

U muškoj konkurenciji tu su Đoković (1), Danil Medvedev iz Rusije (2), Grk Stefanos Cicipas (4), Nemac Aleksandar Zverev (6), Rus Andrej Rubljov (7), Federer (8) i Italijan Mateo Beretini (9).

Na Igrama neće učestvovati Španci Rafael Nadal i Roberto Bautista Agut i Austrijanac Dominik Tim.

Dvostruki uzastopni branilac olimpijskog zlata Britanac Endi Marej dobio je posebnu dozvolu za učešće pošto je osvojio najviše olimpijskih medalja i grend slem titula među igračima čiji plasman na ATP listi nije bio dovoljno dobar za direktan plasman na Igre.

Branilac titule u ženskoj konkurenciji Monika Puig iz Portorika neće učestvovati na Igrama pošto je operisala desno rame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari