Đoković: Igraćemo najbolji tenis za Srbiju 1Novak Đoković Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle nastupa na Završnom mastersu u Torinu najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Insbruk, gde će sa reprezentacijom igrati u Dejvis kupu. Srbija u petak (16.00) igra protiv Austrije, a dan kasnije protivnik će im biti Nemačka.

Najbolji teniser sveta igraće za reprezentaciju posle dvogodišnje pauze.

– Sjajno što sam se vratio Dejvis kup timu. Prošli put je bilo veoma tužno. Bili smo tužni jer se tako završilo, ali sada smo svi tu da opet damo sve od sebe. Tu smo svi, svi smo prijatelji i van terena.

Sjajne je hemija u ekipi i to je važno uvek. Poslednji sam stigao ovde i atmosfera je već bila dobra. Drugačiji je format ove godine i nadamo se najboljem. Igraćemo najbolji tenis za našu državu – izjavio je Đoković posle prvog zajedničkog treninga sa ostalim članovima nacionalnog tima.

Srpski teniser osvrnuo se i na rivale u kvalifikacionoj grupi, kao i na činjenicu da Zverev i Tim neće nastupati za Nemačku.

Znam da bi svi voleli da igraju sa najjačim igračima, ali Nemačka je jaka i bez Zvereva sa Kepferom i Štrufom. Ne potcenjujemo timove kojima ne igraju najbolji igrači, svi ostali su dobri na svim podlogama. Bićemo najbolji što možemo, ne zanima nas kako će drugi igrati i da li su kompletni. Hoćemo da izađemo kao pobednici iz grupe.

Drugačije je bez publike ovde, koja bi bodrila domaćina. Srbi bi takođe došli i napravili razliku, ima nas mnogo u Austriji. Nije nam prvi put da igramo pred praznim tribinama.

Đoković kaže da u Dejvis kupu slabije rangirani igrači na ATP listi često iznenade favorite.

– Sve je moguće na terenu. Renking donosi nešto bolje igračima kao što sam ja, ali ne igra uvek ulogu na terenu. Nekada neko izađe i igra tenis života, a 100. ili 150. je na listi. Nikog ne potcenjujem.

Osim Đokovića juče su trenirali Nikola Kecmanović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić.

Najbolja selekcija iz grupe u kojoj se nalazi Srbija plasiraće se u četvrtfinale gde je 30. novembra, takođe u Insbruku, očekuje duel sa najuspešnijom reprezentacijom iz grupe u kojoj su Francuska, Češka i Velika Britanija.

Ukoliko preskoči ovu rundu ekipa selektora Viktora Troickog igraće i polufinalu, koje je na programu 4. decembra u Madridu, dok je finalni meč Dejvis kupa za 2021. godinu na programu 5. decembra u glavnom gradu Španije.

Srbija je svoj jedini trofej u ovom takmičenju osvojila 2010. godine, kada je „salataru“ dobila pobedom u finalu nad Francuskom u beogradskoj „Areni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari