Đoković iz pustinje u poteru za Grafovom 1Novak Đoković foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković započeo je u 340. nedelju na vrhu ATP liste, ima 12.133 bodova, 1.558 više od Rusa Danila Medvedeva. Nakon što je preskočio Federera (310) i Martinu Navratilovu koja je 332 nedelje bila prva na VTA listi, ostaje mu da bude bolji od Štefi Graf koja na vrhu bila 377 nedelja.

Juče je stigla potvrda da će Đoković definitivno učestvovati na Mastersu u Indijan Velsu i to će mu biti prvi nastup posle poraza od Danila Medvedeva u finalu US Opena.

Ðoković je do sada pet puta trijumfovao u Indijan Velsu i ukoliko ove godine podigne pehar postaće najuspešniji u istoriji turnira.

Ukoliko pobedi na Indijan Velsu mogao bi da osigura da do kraja godine i do kraja Australijan opena bude prvi, što je još već oko pet meseci na vrhu.

A da bi dostigao Štefi Graf nedostaje mu 37 nedelja, što je devet meseci. Turnir u Indijan Velsu igra se od 7. do 17. oktobra, a igraće i Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Ðere.

Inače u Top 10 nije bilo promena pa je raspored isti kao i pre sedam dana: Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Mateo Beretini, Dominik Dim, Rodžer Federer i Kasper Rud. Srbija i dalje ima pet igrača u Top 100.

Dušan Lajović je napredovao četiri pozicije i trenutno je 31. igrač sveta, a Filip Krajinović je ostao na 37. poziciji. Laslo Đere je napredovao dva mesta na 47, dok je Miomir Kecmanović nazadovao i trenutno je 62.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari