Đoković: Izgubio sam fokus i snagu 1Foto: EPA-EFE/ JASON SZENES

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prošao je u osminu finala Mastersa u Majamiju teže nego što se očekivalo, pobedivši posle tri seta Federika Dalbonisa – 2:1 (7:5, 4:6, 6:1).

Nole je kao i u meču prethodne runde sa Bernardom Tomićem ponovo odigrao po principu toplo-hladno, dugo tražeći odgovor za protivnika koji je igrao na sve ili ništa, nemajući šta da izgubi protiv prvog na ATP listi.

– Da budem iskren, izgubio sam fokus. Trebalo je mentalno bolje da odigram u finišu prvog seta, kao i u drugom. Odigrao sam dobro kraj prvog seta i trebalo je posle pauze da nastavim tako, ali sam onda imao nekoliko veoma loših servisa – rekao je Đoković.

Srpski teniser je prvi set dobio „na gurku“, posle velike „igre živaca“ u kojoj ga je rival svojom igrom konstantno iritirao. U drugom je tas na vagi prevagnuo u korist u Argentinca, a potom je Đoković tek u trećem setu opravadao ulogu prvog nosioca turnira koji se igra na Floridi.

– Federiko je bio taj koji je kontrolisao tempo igre, a ja sam se povukao. Nisam imao toliku dubinu i snagu u svojim udarcima i protivnik je to iskoristio. On nije imao šta da izgubi. Ključni su bila prva dva ili tri gema trećeg seta, borio sam se, pokušavao da se što bolje pozicioniram na terenu. Poslednja četi gema mislim da sam odigrao dobro i završio sam meč na pozitivan način – dodao je Đoković.

Rival Đokoviću u borbi za četvrtfinale biće Robert Bautista Agut koji je u osmini finala u dva seta bio bolji od Fabija Fonjinija – 2:0 (6:4, 6:4). Novak protiv španskog tenisera ima pozitivan skor, pošto ga je pobedio u sedam od devet do sada odigranih međusobnih mečeva. Međutim, Srbin je od Aguta izgubio poslednji meč koji su igrali na startu sezone u Dohi. Podsetimo, tada je Španac slavio sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:4), zbog čega Đoković tvrdi da je svestan da neće imati pravo na pad koncentracije, kao što je to bio slučaj u mečevima s prva dva rivala u Majamiju.

– Lopticu udaram dobro, ali ću morati da budem fokusiran sve vreme, to će biti veoma važno protiv Roberta. Potrebno je da zadržim visok nivo igre tokom celog meča ukoliko želim pobedu. On je jedan od onih igrača koji vas teraju da pošteno odradite svaki poen. Ne pravi greške, samo trči po terenu. Koncentrisan je, čvrst igrač. Poboljšao je bekhend i servis, a forhend mu je uvek bio moćan – zaključio je Đoković.

Meč između Đokovića i Aguta trebalo bi da počne danas posle 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Rasprava sa sudijom zbog mraka

Nervoza Đokovića na meču protiv Dalbonisa dostigla je vrhunac kada je pri rezultatu 5:3 servirao za prvi set, ali je na kraju tog gema Argentinac napravio brejk. Novak je tada vidno iznerviran prigovorio sudiji da „neće da igra po mraku“, na šta mu je ovaj odgovorio da je „odavno pozvao da se svetla upale“. Srpski teniser je potom nastavio raspravu rečima: „Dobro, i šta će sad da bude?“, a sudija mu je mirno uzvratio: „Sada je vreme da se upale svetla i da nastavite da igrate“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari