Đoković na Nadala tek u finalu Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/ CLAUDIO ONORATI

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na startu Rolan Garosa igraće protiv kvalifikanta, a može se reći da je imao sreće prilikom žreba.

Đoković je upao u četvrtinu kostura koju predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, sa kojim bi mogao da se susretne u četvrtoj rundi. Da bi dotle stigao, prethodno mora da eliminiše verovatno Davida Ferera u drugom kolu, a onda i Roberta Bautistu Aguta.

Đoković je uspeo da izbegne najvećeg favorite Rafaela Nadala, kao i Dominika Tima, dok mu projektovano četvrtfinale donosi potencijalni duel sa Davidom Gofanom. Međutim, Belgijanac pre toga mora da preskoči nekoliko neugodnih prepreka, pošto su od nosilaca u njegovom delu kostura Nik Kirjos, Gael Monfis, kao i Pablo Karenjo Busta.

Od ostalih srpskih igrača Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, Dušanu Lajoviću rival će biti Čeh Jirži Veseli, dok će protivnik Laslu Đereu biti teniser iz kvalifikacija.
Rolan Garos počinje 27. maja i traje do 10. juna, a igra se za nagradni fond od 39.197.000, a titulu brani upravo Nadal.

Đokovićev put u Parizu

Projektovan žreb Novaka Đokovića na Rolan Garosu izgleda ovako: prvo kolo – kvalifikant, drugo kolo – David Ferer, treće kolo – Roberto Bautista Agut, četvrto kolo – Grigor Dimitrov, 1/4 finale – David Gofan, 1/2 finale – Dominik Tim/Aleksander Zverev, finale – Rafael Nadal.

Beker: Rafa bez konkurencije

Boris Beker smatra da ne treba pričati o favoritima na Rolan Garosu jer ukoliko Rafael Nadal bude zdrav, onda mu nema ravnog. „Rafa mi je glavni kandidat da osvoji 11. titulu u Parizu. Postoji još nekoliko igrača koji bi mogli da urade nešto, ali ne želim da imenujem jer u mojim očima, ako Rafa ostane zdrav, ne vidim nikoga ko bi mogao da mu ‘oduzme’ titulu“, rekao je Beker za CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari